28.06 – НЕПТУН става ретрограден

До началото на декември очаквайте освобождаване от илюзиите и лъжите, страховете и тревогите, които помрачават визията ви за живота. Унищожаването на фантазиите ще покаже суровите реалности, които сте се опитвали да избегнете в миналото. Ако сте се заблуждавали за истинската любов, финансовото състояние или перспективи за кариера, вероятно ще поизтрезнеете.
Нептун управлява саможертвата, фалшивите обвинения, скандалите и клеветите.
Нова връзка или критично събитие може да предизвика спомен за болка. Ретроградният Нептун може да ви покаже източника на болката, от която сте се опитали да избягате. След това разкритие има вероянтост да се почувствате унизени, предадени, уплашени, притеснени или виновни.
Фобиите, хипохондрията и параноята могат да станат по-забележими, докато Нептун е ретрограден, но също така и по-лесни за обсъждане и преодоляване.

За да помогнете на тялото, психиката и душата си да се освободят от токсичните влияния и емоции, е добре да практикувате медитация, йога, плуване и здравословна диета без токсини.  Почивка край река, езеро или море, както и водни процедури и забавления ще повдигнат тонуса ви и ще изчистят с лекота наслоеното от миналото.
Може да потърсите помощ от специалист, за да се върнете към, здравето и реалността. Ако се притеснявате да се обърнете към психолог или духовен терапевт, отделете си време за прочетете книги за самопомощ или със съвети, произлезли от опита на други хора в подобно на вашето състояние.