13.06 – Меркурий преминава в Близнаци

След като по време на ретроградния си ход Меркурий се върна в знака Телец, сега отново преминава в знака Близнаци, както се случи последно на 30 април.
Меркурий управлява този знак и ще създаде условия за интензивна комуникация и изобилие от нова информация. Всичко това може да се случва на живо или дистанционно – по интернет, по телефон. Интересът към нови знания и нови връзки ще е засилен. Възползвайте се от този период  до 05 юли, за да подготвите важни документи или изпити. За съжаление знакът Близнаци не помага много на концентрацията и ще са ви нужни усилия, за да се фокусирате върху ученето, вместо да се отдадете с часове на безкрайни разговори. Някои от тях може да са чиста загуба на време или да са просто клюкарстване.

Разбира се, ще има и моменти, когато ще получите нови и интересни факти. Бързите скокове на логиката, владеене на думите и следването на различни мисловни пътища могат да ви отведат до някои много интересни места. Но понеже информацията ще ви затрупва непрекъснато, а ситуациите носят двойственост ще ви е трудно да отсеете истината от нереалното.
Меркурий в Близнаци не носи яснота и затова неразбирателствата и недоразуменията в  комуникациите ще са доста. Заедно с остротата на ума, Меркурий дава остър език, който въпреки гъвкавостта в Близнаци може да създаде доста разгорещени и неприятни спорове. С думи могат да отвлекат вниманието ви от истината или да ви отворят очите за важни неща. Тези променливи ситуации ще ви държат нащрек до началото на юли.
Има доста добри условия да промените нагласите си занапред. Обръщайте внимание на случайни думи дори от случайни хора, които насочват вниманието ви към важни подробности. Случайни срещи дори в социалните мрежи може да отворят някои важни врати и да промените посоката си. Сега е период на много и разнообразни избори. Следвайте информацията, но все пак я проверявайте!