24.05 – Марс преминава в Овен

Малко след полунощ планетата на действието, шофирането и желанието Марс ще навлезе в своя знак след двугодишна пауза. Знакът Овен, който той управлява засилва качествата на безстрашния воин. Енергията става по-спонтанна, насочена към бъдещето и ви дарява със смелостта да следвате дори най-дръзките си намерения. Състезателният дух ще се проявява все повече в следващите шест седмици. Ако напоследък сте се чувствали уморени, тъжни и без мотивация сега ще забележите колко по-активни, целеустремени и уверени ставате. Бързо ще намирате път от едно място до друго, от ситуация до решението й, от една дейност до друга.
В забързаното време, за което до петък ще допринася Марс в компанията на Венера и Юпитер в Овен има опасност да бъдете нетърпеливи, арогантни, импулсивни и егоцентрични. И като добавим ефекта на огледалото, най-вероятно ще се сблъсквате с хора със същото поведение и отношение.

В резултат конфликтите ще се случват като гръм от ясно небе. Това може да бъде особено опасно на пътя, затова се пазете от дръзки шофьори и състезатели по улиците и шосетата.
Добрата страна на огнения Марс в Овен е страстта и жаждата за приключения и промени. В топлото време все повече ще имате нужда да сте навън и сякаш да наваксате цялото изгубено в изолация време поради изминалите карантини.
Използвайте следващите десет дни, докато Меркурий е ретрограден, да наваксате с изостанали задачи. Сега ще имате физическата сила и енергия, както и амбицията да се справите дори с най-досадните задължения.
В срещите и разговорите ще ви се иска да сте по-директни и категорични от обикновено. Но не забравяйте, че силен е този, който може да контролира първо себе си. Впрегнете импулса да сте първи в спорт или екстремни преживявания, вместо в разгорещени спорове с близки и приятели. Не настъпвайте егото на другите, за да издигнете вашето.
За някои от вас аспектите на Марс с Венера и Юпитер могат да донесат успешни нови начинания и добри приходи, както и разширяване на интересите, знанията и приятелствата.
За други месец юни може да е изпълнен с любов, романтични и страстни преживявания.
Докато Марс е в Овен, очаквайте неочакваното!