11.05 – Юпитер преминава в Овен

Усещането за топлина и нужда от движение ще се усилва с навлизането на планетата на разширението в смелия и дързък знак Овен. Очаква ви горещо лято – време на страсти и предизвикателства. Юпитер ще се завърне в мечтателните Риби след 28 октомври. Там отново ще ви отнесе океанът на мечтите и фантазиите, романтиката и състраданието. Но до тогава всичко, което сънувахте или въображението ви създаваше изпълнено със скрити емоции, ще получи шанс за реализация. Огънят в общуването, пътешествията и нуждата от знания и приключения ще направят животът ви по-пълноценен. Приливът на творчески идеи ще стъпят на земята, за да задвижат мощно двигателя на инициативата. Докато е в знака на индивидуалност, стремеж и ново начало, Юпитер ще ви вдъхновява за действие.  Той ще върне оптимизма и надеждата, че нови лидери ще направят света по-добро място.
Само че Овен е знак и на конфронтацията и конфликта, а Юпитер може да го разшири до световни размери. Заедно с това Сатурн във Водолей забавя процесите на обновяване и освобождаване. Той все още поддържа изолацията и остарели модели на мислене. А веселият Юпитер, който влиза в резкия тон на Овена може да стане доста саркастичен и да постави меч в раната, без да се интересува кого ще нарани или обиди.

Въпреки рисковете и хазартния темперамент на Юпитер в Овен, той ще събужда всички от колективния сън, от досегашните страхове и липса на енергия, за да ви изстреля на личния ви  път на развитие. Планетата на мъдростта ще се комбинира с индивидуалността и желанието за победа на Овен, за да ви вдъхновява да отстоявате своята гледна точка, да спрете да страдате и да започнете да творите. Настройте се да действате, да горите във всичко, което ви вълнува или стимулира
Юпитер е планетата на изобилието, оптимизма и духовното израстване. Затова, ако той направи благоприятен аспект с вашите лични планети – Слънце, Луна, Меркурий, Марс, Венера или Асцендента, той ще донесе разширяване и процъфтяване в съответната област от живота ви.
Поради натрупването на огнена енергия, поддържането на баланс и контрол на емоциите е много важно условие за да се развият нещата по най-добрия сценарий. Прекалено оптимистично настроение на Юпитер може да ви увлече и да прекалявате с удоволствията, приключенията и забавленията и да пропуснете неговото благодатно време за поставяне началото на финансов или професионален успех.