29.04 – Плутон е ретрограден

До 08 октомври имате време за размисъл по проблемите с властта, контрола и психичните въздействия в живота ви. Благоприятните аспекти на Плутон с Меркурий, Венера и Юпитер дават възможности за положителни трансформации в любовта, приятелствата, начина на мислене, финансовата и материална сфера. Премахването на лошите навици и пристрастяванията ще ви помогне да израстете значително.
Започва период, в който можете да се освободите от хора, които ви контролирали или манипулирали. Ако вие сте прекалено контролиращи, сега можете с по-голяма лекота да се откажете и да си отдъхнете от отговорностите, с които сте се нагърбили.

Възможно е да се сблъскате в съдбовни или повтарящи се събития, които да ви покажат от какво трябва да се освободите окончателно. Мрачни спомени и хора от миналото може да се появят отново, за да изчистите тъмните ъгли на съзнанието си. Всичко, което ви задушава и превръща живота ви в тежко и нерадостно съществуване е време да си отиде завинаги.
Постарайте се да приключите с поведение, продиктувано от страх, подозрителност и чувство за вина. Колкото по-разрушителни са навиците ви, толкова по-силно може да преживеете раздялата с тях, която е провокирана от съдбата.
Юпитер заедно с Плутон носят успех и професионален напредък. За някой от вас започва много силен период за увеличаване на богатството – материално, финансово, духовно или разрастване на собствения бизнес и знания за света. Възможно е да срещнете човек, който има власт, знания и обаятелност да промени посоката на живота ви.
Способността да мислите и изследвате нещата по-задълбочено се ще нараства. Ще разкривате тайни и скрити замисли. Може да опознаете своите и чужди сенки и да промените начина си на живот. Възможни са ревност, манипулация, предизвикване на чувство за вина и тормоз. Бъдете внимателни и търпеливи, когато се изправите пред тези разкрития, защото скритите чувства и мисли могат да доведат до разрушителни ситуации.
Любовта също може да ви преобрази и да ви насочи към нов път за развитие. Някои може да започнат тайна и изпепеляваща връзка.