10.04 – Меркурий и Плутон – търсене на истината

Днес е най-добре да остане насаме със своите мрачни мисли или докато дълбаете в търсене на доказателства за вашата правота. В разговорите и срещите внимавайте да не говорите сякаш знаете всичко за живота или да залитате в конспиративни теории.
По-добре отделете време за се задълбочите в конкретна идея или тема, които са близо до реалността. Докато създавате планове за реализацията им не се поддавайте на песимизма и страховете дали ще успеете.
Ако участвате в дейности с партньор или компания, се постарайте да бъдете максимално спокойни и не се опитвайте да налагате своето мнение. Всякака съпротива може да доведе до екстремни и силно емоционални ситуации. Не принуждавайте другите да слушат и да се съобразяват с вас. .

Дори да не получите негативна реакция, другите също ще са убедени, че тяхната истина е вярната. Колкото по-упорити и крайни сте в желанието си да убедите другите в правотата си, толкова повече критики и конфликти ще си навлечете. Точно сега не използвайте идеята, че атаката е най-добрата защита, за да не обърнете войната срещу себе си.
Планетата на мисленето е под влияние на мрака на Плутон, което може да преобърне някои ваши възгледи и идеи за хора и събития. Изследвайте себе си или наблюдавайте другите, анализирайте миналото, за да изплува нова визия за бъдещето ви поведение.
Не е изключено и да откриете нечия тайна или изведнъж да се разсеят съмнения, страхове и паранои.
Възможно е да сте увлечени от мистериозни теми, въпроси за смисъла на живота и дали смъртта е края и други подобни. До каквито и изводи да стигнете, оставете другите също да смятат, че тяхната гледна точка е правилна. Точно днес едва ли в спора ще се роди истината.
Потърсете психолог или духовен учител, за да обсъждате задълбочените си размисли.