01.04 – НОВОЛУНИЕ в Овен

Създава условия за ново начало и неотложни действия. Сякаш енергията ви се е събудила изведнъж и откривате колко много неща имате за стартиране или за довършване.
Новолунието е близо до Меркурий, който също е в знака Овен и това поставя акцент върху вашето мислене, комуникации, пътувания на къси разстояния.
Новолунието в Овен ще ви помогне да мислите бързо, да сте нащрек за всичко, което се случва около вас и ще събужда вашето любопитство. Наред с това обаче, ще ви направи още по-нетърпеливи, което много лесно може да премине в агресивност и натиск на всяка цена върху хора и обстоятелства. Това не е добър съветник, освен ако година вече трупате недоволство и сега решителността на Овена ви боде отвътре да вземете бързо и окончателно решение да започнете живота си по нов начин.

Възможно е да почувствате болка от раните, които сте претърпели в досегашния си живот, но също и вина от болката, която сте причинили на другите. Помислете за това как вие сте допринесли за вашите усещания и как вие си създавате определени нагласи, които ви карат да приемате и виждате само негативното. Освобождавайте се от тези мисли, насочени към миналото, чрез спорт или разходки и разговори в приятна компания или сред природата, което започва да разцъфтява.
Ще имате нужда от повече адреналин. Ще влизате в битки, само словесни надявам се, без да мислите за последствията от смелите ви действия.
Много вероятно е да попадате по-често в скандали и изяснявания между по-големи групи хора . В предстоящите две седмици няма да ви пречи да сте заобиколени от много хора, дори напротив. Така сякаш ще усещате как всички и всичко се съживява. Може да намерите нови приятелства или групи по интереси. Познати на ваши познати може да ви донесат неочаквани вълнения, особено ако месеци се били в летаргично или почти депресивно състояние.
Много срещи, кореспонденция, социална активност, нова информация ще ви държи постоянно с приповдигнат тонус.
До 13 април е подходящо да споделяте идеи, да правите планове, да продадете или купите нещо, което да носи удовлетвореност и да е от полза за не само за вас.
Преговорите и срещите с нови хора може да ви донесат още повече идеи. Само внимавайте за тона и искреността, която твърде бързо излиза от устата ви и може да нарани и обиди другите. Колкото и бързо да сте преценили човека или ситуацията не се хвърляйте с главата напред. Отделете малко време да премислите и огледате обстоятелствата преди да натиснете спирачката или педала на газта до дупка. Приемете този съвет в преносен и буквален смисъл.
Пазете се от дръзки шофьори и когато сте на групови събития.