06.07 – Новолуние в Рак

Луната управлява знака Рак и нейното ново начало в собствения й знак ще ви направи по-чувствителни и емоционални. По-често ще се интересувате от вътрешните си усещания и от мечтите, които пазите дълбоко в душата си. Копнежите по любов, нежност и романтика ще вълнуват сърцето ви, макар да остават скрити за околните. Но ако решите да ги споделите или проявите, предстоящия месец може да се окаже доста вълнуващ защото господарят на словото Меркурий е в знака на блестящия Лъв.
Уединението и дълбоките вътрешни преживявания са типични за дните след новолунието във водния знак Рак. Затова и почивката край вода ще ви привлича повече не само заради горещите температури, които предстоят.

Водата и дори само звука от нейното движение ще изчисти усещанията ви и ще ви освободи от застояла енергия.
Преди да пристъпите към новите преживявания и дейности в живота си, възползвайте се от майчината енергия на Луната в Рак, за да благодарите за всичко, което имате и сте постигнали. Приемете и си простете грешките и това, което досега не сте простили на хората около вас. Проявете мъдрост и зрялост, за да влезете пречистени в нов период.
Следващите две седмици, дори година напред, може да се окаже изключително успешен период за някои от вас. Причината е в звездата Сириус, която дава енергия на новолунието. Тя е символ на бизнес успехи, богатство, власт и много страст.
Заедно с нея Марс и Сатурн ще ви направят по-разумни и смели в дългосрочните ви начинания.
Повишената чувствителност и интуиция ще ви насочват в правилната посока. Все пак внимавайте с прекаления ентусиазъм за големи проекти и крупни вложения. Вслушайте се в усещането, което идва от вътрешността на тялото ви и подсказва най-правилните за вас решения и стъпки напред.
След като се вгледате достатъчно в себе си и осъзнаете малко повече кои сте, е добре да огледате семейството, дома и приятелите си. Може да има нужда нещо да изхвърлите, нещо да почистите, нещо да обновите. Спомнете си, че вие избирате приятелите си, къде и с кого да прекарате живота си. Нека раните от минали отношения не ви ограничават да търсите по-подходяща компания.
Не се затваряйте задълго в черупката си, където може да стане много тъмно и самотно. Дори да направите две крачки назад като раците, напълно възможно е следващата крачка напред да ви изненада с по-вълнуващи преживявания.
Новолунието ви дава възможност да се свържете на по-дълбоко ниво с хората край вас и да осъзнаете, че животът е по-добър, когато имате кого да обичате.