22.06 – Пълнолуние в Козирог

Пълнолунието в Козирог подчертава важността на постоянната работа, стабилните финанси и усамотението в търсене на по-големи постижения. Символът на Козирог е планинска коза с опашка на риба, което определя неумолимото движение напред и по суша и по вода, за да се постигне целта. Козирогът цени упорития, последователен труд за устойчив напредък. Не случайно този знак е свързан с кариерата, управляващите, шефовете, авторитетите – тези, които проправят пътя и командват останалите.
Сега може да оценят вашите усилия през последните 6 месеца или година и да получите повишение, ако го очаквате отдавна. Сатурн, който управлява знака Козирог, може да ви донесе закъсняло признание. НО само при условие, че сте работили упорито и дисциплинирано.

Иначе може да се изправите пред съдията-шеф и да ви покаже колко не се справяте и да се наложи да си търсите друга работа. Още повече, че Луната при това пълнолуние е в сектора на материалните придобивки, които получавате от други хора. А понеже Слънцето е в сектора на придобитите с труд финанси и ценностите, желателно е да слушате интуицията си за това, което трябва да направите за да запазите финансовата си стабилност.
Независимо от нещата, които ви притискат в работата или отношенията, трябва да отделите време за себе си. Това се налага и от близостта на Меркурий до пълнолунието, който е в знака Рак. Заедно с Венера до него ще имате нужда да огледате съвместното минало с хора, които са вълнували сърцето ви. Под мощното и категорично влияние на Сатурн, управялващ Козирог, може да вземете по-зрели решения за бъдещето. Това от една страна може да ви отведе до идеята да създадете семейство или да отхвърлите човека, който спира развитието ви.
Напрежение в отношенията вероятно ще се появи заради затваряне в себе си и нежелание да се обсъждат нещата между вас точно сега. Докато Меркурий е в Рак претеглянето на за и против може да бъде дълъг процес, Но натиска на Козирог може да изненада вас самите с думите, които излизат внезапно от устата ви. Малко по-късно, когато емоционалната драма премине, вероятно ще установите, че изборът ви е бил мъдър и ви отваря нови възможности.
Изпробвайте различен подход за разрешаване на проблемите в отношенията. Може би е време да се откажете от старите модели на мислене и поведение, които ви спъват.
Обърнете внимание на вътрешните си усещания за полезно и вредно. Общувайте са най-близките или потърсете съвета на психолог, ако имате нужда от още някоя гледна точка.
Следвайте интуицията си, за да следвате своето истинско Аз. Само така ще се радвате на живота и ще бъдете добър партньор и приятел.