16.06 – Меркурий преминава в Рак

От утре Меркурий в компанията на богинята на любовта Венера преминава в Рак. Той ще остане в знака на грижата и нуждата от близост до 2 юли
Ракът е знак на семейството и интуицията, което ще засили разговорите или мълчанието ви в дома.
Меркурий управлява мисленето и комуникациите, което в притихналия Рак ще насочи мислите и преживяванията ви към дълбините на душата ви. По-трудно ще бъде да кажете на глас какво искате и чувствате. Вероятно ще се опитвате да сближите разума и емоциите. Загрижеността, която се засилва под влиянието на Венера и Меркурий в Рак може да ви помогне да разбирате и изразявате по-добре чувствата си и да мислите за нещата на по-дълбоко ниво.
Меркурий в Рак ще ви насочва към общуване с нежно докосване, с повече близост и приемане на другите. Вероятно ще имате повече нужда да говорите за своята сигурност, уют и обич във връзката ви. Ще бъде по-лесно да покажете на семейството, приятелите и близките ви хора, че ги обичате, харесва ви да се грижите за тях и да ги защитавате от трудности и неприятности. 

Възможно е в следващите две седмици да приемате нещата твърде лично. Имайте предвид, че мълчанието ви ще се приема от другите като лошо отношение. От друга страна, повишената чувствителност, включително към критика, може да ви накара да избухнете по доста изненадващ за вас и околните начин. Ще се засилва субективното мислене, затова търсете потвърждения за идеите и съмненията си в приятели или в семейството си. Те могат да ви дадат увереност и да ви измъкнат от мрачните мисли.
Подобно на рачешкия ход ще се връщате към миналото. Сантименталните настроения ще ви карат да идеализирате хора, преживявания и ситуации назад във времето. Когато усетите, че  тъмнината ви завладява погледнете навън, към слънцето и възможностите, които лятото отваря.
Меркурий е информацията, а Рак е интуицията. Затова отворете съзнанието си за посланията на невидимото. Комбинирането на обичайната логика с вътрешното усещане може да ви даде прозрения, които е трудно да се изразят с думи, но ви носят усещане за хармонията на света и отговори за вашето най-подходящо място в него.