23.05 – Пълнолуние в Стрелец

Днешното пълнолуние може да донесе огромен късмет и изобилие на някои от вас. Това се дължи не само на пълната Луна в знака на разширението Стрелец, но още повече заради обединяване на енергиите на малки благодетел Венера и големия благодетел Юпитер. Звезден прах ще се сипе в живота на талантливите, смелите, любвеобилните и щедрите.
Започва период на освобождаване на емоционалната енергия, умственото претоварване и духовната умора. Ще се изправите пред въпросите дали сте готови да пуснете неща, които вече не ви служат и как да продължите пътя си. Когато се освободите от стари истории, спомени и вярвания, които вече не ви подкрепят емоционално, умствено и духовно, тогава с лекота се отварят нови възможности.
Стрелецът е знак на късмета, крупните финанси, обученията, дългите пътувания, хората, които са далеч от вас, чужденци, философските възгледи, личното развитие.
Луната акцентира върху материалните и морални ценностите, които в детството са формирани или сами си създавате.
Пълнолунието прави аспект с Нептун в сектора на здравето и ежедневните ангажименти и навици.

Ако не направите някаква промяна или не се погрижите за здравословния си начин на живот, нараства вероятността да се разболеете. Негативните емоции, клюки и лъжи създават допълнителен психическия дисбаланс и вреда за здравето. За съжаление те могат да дойдат от семейството и приятелите.
Близостта на Венера до Пълнолунието ви дава възможност да излекувате отношенията, които ви карат да страдате или да се чувствате изтощени. Животът в илюзии ще има своите сътресения.
Венера и Юпитер ще ви накарат да се задълбочите върху психологическите и финансови взаимоотношения. Може да потърсите информация за кредити, да приключите някои дългове в материален и емоционален смисъл.
Аспектът с Плутон и акцентът на Пълнолунието върху психичното, езотеричното и окултното вероятно ще ви накарат да търсите отговори от Вселената или от вътрешното си Аз за смисъла на нещата, които ви се случват или не се случват.
Макар животът отново да ви завърта на бързи обороти, в ума ви ще се появяват размисли за ценното в живота, какво сте постигнали, какво ще оставите след себе си, дали живеете щастливо и свободно. Ще се връщате към уроците, които получите в любовта и за това какво е истински ценно. Имате възможност да изясните приоритетите си и да оцените възможностите, които сте пренебрегнали.
Пълнолунието в Стрелец напомня и за намеренията около Коледа, насочени към предстоящата година. Спомнете си за малките и големи планове, които имахте преди шест месеца. Дали да ги промените ще разберете въпреки или поради лавината от комуникации с нови или познати хора. Те ще ви насочват към правилния избор, ако трябва да промените намеренията си за финансово и духовно развитие.
Луната в Стрелец и Слънцето в Близнаци носят толкова много информация, че може да се изгубите, да усещате как пропилявате времето си в разговори без някаква конкретна тема, цел или резултат. Събирайте информация, защото няма нищо случайно в това, което чувате и ви се случва.
За да релаксирате, наблегнете на забавленията – спорт, танци, театър, концерт или просто филм или музика у дома.
След пълнолунието следват 2 седмици, в които е добре да работите за своето духовно усъвършенстване, да завършите дейностите, които сте започнали и да се откажете от вредни навици.