24.05 – Венера преминава в Близнаци

Тя ще ви направи по-любопитни и в любовта и в социалната среда. Разнообразието ще е основен мотив за действие. Ще бъдете по-общителни, комуникативни и заинтересовани от много неща. Ще ви е по-лесно да споделяте и да изслушвате, макар вниманието да не се задържа дълго върху една тема. Бързото ви насочване от тема на тема ще създава у вас и в околните усещане за липса на интерес. Мненията и идеите ви често ще се променят при най-малката нова информация. Това ще ви направи и променливи в емоционален план. Ще е трудно да установите какво желаете и мислите, което ще е плодотворно за хората, които генерират идеи, но за останалите ще е трудно да ги следват.
В отношенията тази променливост ще създава съмнения в любимия човек за вашите чувства и нагласи. Вероятно ще искате да споделите времето си и с други хора, които са ви привлекли с дума или жест.

Непостоянството е характерно за знака Близнаци, което може да донесе много свежест в сивото ви ежедневие, стига да успеете да следвате промените.
В противен случай ще имате чувството, че ви мамят или не държат на вас.
Близнаците са и знак на отношенията и комуникациите, а Венера насърчава съюзите, любовта и емоционалните преживявания. Затова има вероятност да започнете доста откровено да изяснявате какво изпитвате във връзката си, в семейството или на работа. Търсенето на справедливост и яснота не винаги носи приятни преживявания и желан резултат. Възможно е да преминете през дълги и сякаш нефокусирани разговори, а ентусиазмът да се превърне в надприказване без да се изслушвате.
Желанието да излезете и да се срещнете с хора ще се засилва. Ще имате нужда да разговаряте за неща, които карат ума ви да разшири интересите и знанията си. Интелектът ще има предимство пред физическите дадености. Ще сте изкушени да изпробвате нови неща, затова внимавайте с краткотрайните връзки. Пазете се от прекалено любезните хора, защото фалшът не винаги се усеща веднага, особено ако имате нужда от внимание. Общуването чрез всякакви комуникационни средства ще е още по-разнообразно, доста освободено и интензивно. Докато се забавлявате в приятели и непознати не пропускайте предстоящите дни за да блеснете с прекрасния си ум пред шефа и да напреднете в работата. Сега имате шанс да се сближите повече и с колегите си. Пазете се от клюкарския водовъртеж на предстоящите седмици. Полезно е да не се доверявате на всичко, което чувате и четете, а да проверявате информацията.