08.05 – Новолуние в Телец

Започва един от най-благодатните периоди за нови начинания. Златният Телец е знак, който се отнася не само за материалните и финансови придобивки. Той е свързан с моралните ценности и всичко, което доставя удоволствие на петте ви сетива – от чувствата към хората около вас до усещането за пълно щастие и изобилие, което свързаността с хората и природата носят.
Телецът е земен знак, свързан със стабилност, практичност и материално изобилие. Когато настъпи новолуние в Телец, това означава време за определяне на намерения, свързани с тези теми и заземяване във физическия свят.
Телецът се управлява от Венера, планетата на любовта, красотата и хармонията. Затова Новолунието в Телец е благоприятно време за поддържане на отношения, грижи за себе си и оценяване на красотата около нас.
Това е време за свързване с природата, търсенето на комфорт и сигурност.

Важна е стабилността, както в това дали партньорът ви помага да имате сигурен покрив над главата си, достатъчно финанси за жизнено необходимите неща в ежедневието, но и за това дали ви дава чувството за взаимност, удовлетворение от времето заедно и най-вече дали прави света ви и вас по-красиви, дарявайки ви с любов, грижа и усмивки. Когато някой ви разсмива, стопля сърцето ви дори без повод и ви глези с вкусна храна, неочаквано пътуване до красиво място или просто ви прегръща в хладната нощ, за да се наслаждавате още на магията на звездното небе, това изпълва кръга от двама.
В следващите дни вероятно ще усещате и повече нужда всичко, което ви кара да се радвате на живота да се случва заедно. Възможно е и вашите творчески възможности да се проявят с нова сила,  в нов вариант или за първи път.
Близостта на Уран до Новолунието ще създава неочаквани ситуации. Колкото и да са стряскащи, не забравяйте, че промяната е най-сигурното нещо.:)
А близостта на Юпитер и Венера до Новолунието може да ви направят страхотни късметлии. Успехът, жадуваната любов, дълго очаквана придобивка, финанси или пътуване може да дойдат изневиделица.
Не пропускайте да си напишете най-смелите желания за изобилие в това, което ви прави щастливи! След това си представете как мислите ви и планетите създадат най-цветната картина на близкото ви бъдеще. Накрая е добре да благодарите на Земята за невероятната красота и изобилие, което създава, за да ни има.