02.04 – Меркурий става ретрограден

От днес до 25 април Меркурий ще е ретрограден, но вероятно някои от вас са усетили неговото влияние още миналата седмица. Проблемите с всякакви комуникации и техника като телефон, компютър и всичко в офиса и дома, което е управлявано от електроника започва да проявява своите капризи по необясними причини.
В следващия почти месец е важно да защитите и пазите телефона и ключовете си, както и документите си.
Трябва да внимавате, ако някой ви притиска бързо да подписвате договори и други документи. Четете внимателно, защото аспектите на Меркурий с Нептун, Сатурн и Плутон биха ви въвлекли в сериозни неприятности поради разсеяност или повишена нервност, когато се занимавате с дълги текстове.
Като добавим и влиянието на затъмненията на 10 март и 8 април, се получава още по-голямо объркване и трудности да намерите важна за вас информация и да я предадете правилно.

Възможно е да откриете и някакви тайни, които да променят съществено досегашните ви нагласи и намерения.
Може да срещнете проблеми, забавяния и обърквания, ако планирате пътуване или промяна на работата.
В личните отношения огненият Меркурий създава условия за разгорещени спорове и скандали, а неговата ретроградност ще връща предишни недоразумения в разговорите ви. Прилагайте всякакви техники за намаляване на напрежението, за да не се изненадате колко внезапно партньорът ви е обърнал гръб сякаш без причина.
Възможно е да се появяват хора и теми от детството или от времето на някакво обучение. Тези завръщания ще ви покажат колко сте се променили, дали сте забравили своите мечти и стремежи. Ще намерите отговори защо сте недоволни от работата, образованието или средата си. Меркурий е свързан и с близките приятелства от ранните години и може спомени за вашето дръзко и безгрижно Аз да ви натъжи или да ви мотивира да намерите начин да следвате копнежите на сърцето си.
Няма да са рядкост промени, закъснения и отлагания на срещи, полети, технически затруднения с превозни средства и всякаква техника. Използвайте лекотата на знака Овен, а която се справя в критични ситуации и бързо забравя спорове и обиди, Не оставайте в гневно или сърдито настроение, а бързо сменяйте мислите и посоката на действие. Това ще ви спаси от разправии с близките и провалени разходки в прекрасните пролетни дни.
Ако все пак ежедневието ви е напрегнато и хората край вас създават още драма, излезте от ситуацията и направете нещо, с което да изразходите горещата енергия в ума и тялото си.
Използвайте времето на ретроградния Меркурий в Овен, за да рестартирате интересни и вълнуващи дейности, които ви помагат отново да бъдете лидера в собствения си живот.
Следвайте импулса и ентусиазма, които пролетта създава. Макар настроенията да са променливи като пролетно време, радвайте се на природата и се усмихнете на живота си, в който със сигурност имате постижения, красиви и щастливи моменти. Създайте ги отново или по нов начин, за да събудите огъня в сърцето си.