15.03 Венера и Марс

След дългия танц от началото на февруари, от утре богинята на любовта и удоволствията Венера започва да се отдалечава от планетата на страстта и лидерството Марс.
През изминалия месец и половина имахте възможност да изясните чувствата и емоциите си в отношенията с партньора.
Тези, които нямаха близък до сърцето им любим, имаха възможност да намерят някой, с когото да споделят нуждата от топлота и близост. Други срещнаха сродната си душа или поне много близък приятел.
Други поразчистиха, особено в последните две седмици, старите спомени. Някои успяха да приключат непотребни връзки, откривайки в емоционалната мъгла колко отношенията са били полезни за човек отсреща и не толкова за самите тях.
Като гръм от ясно небе бяха отрязани дългогодишни отношения без право на връщане. Имаше съмнения и тихо танго „две напред едно назад“ преди да се каже край. Но усещането, че миналото е време да си остане някъде далеч, помогна за решенията да се търсят нови контакти и занимания.
Венера с Марс създадоха незабравими моменти в двойките – горещи и страстни, а някои толкова огнени, че взривиха и малкото останало разбирателство.

Други, подвластни на интуитивния и дълбоко състрадателен знак Риби, получиха ценни уроци за отговорностите, които животът носи. Имаше и връщане към хората, които винаги ще ги приемат с добро, за да споделят болките и радостите от промените.
Мнозина излизат от прегръдката на Венера и Марс осъзнали истинските си чувства и с надежда да намерят онзи,  с когото да вървят щастливо ръка за ръка, подкрепяйки се винаги рамо до рамо.
Много сълзи бяха изплакани, много разкаяния изказани и заблуди осъзнати. Но времето на тъгата постепенно отстъпва пред свежия полъх на пролетта и новия живот, който ще ни завърти на бързи обороти след седмица.
Ако сте уморени и изтощени, почивайте и оставете живота бавно да тече, носейки ви към следващия етап на развитие и помъдряване.