10.03 – Новолуние в Риби

Новолунието в Риби напомня да засилим връзката си с неземното и невидимото, което изпълва душата, Влиянието на знака Риби, започнало от края на февруари се засилва още повече след Новолунието. Вътрешните усещания за събития и хора ще ви подсказват правилната посока за действие. Сънищата ще са по-интензивни и подсказващи какво да правите. Необикновените възможности на интуицията ще ви карат да признаете, че има нещо повече от разум и факти. Доверете се на вътрешния си глас и опитайте да се носите по течението на времето и случките. Наблюдавайте потока на мислите и чувствата си. Мислете със сърцето и разсъждавайте с усещанията в тялото. То ще ви показва кое е полезно и подходящо за вас, независимо дали е храна, лекарство или хора, с които живеете или работите.

Риби е воден знак, който се свързва с най-човечното и разбиращо отношение дори към непознати, Но както е трудно да уловите риба с ръце, така е трудно под това влияние да сте сигурни на чии ръце можете да се доверите.
Страховете и притесненията по всякакви теми може да се увеличат, включително и страха за здравето. Мислите и емоциите, които те ви създават са основните разрушители или оздравяващи влияния.
Преди зимата да си тръгне умората и ограниченото движение навън все още ви правят малко летаргични, а вирусите са в изобилие. Затова не се насилвайте да сте активни и приемете, че интензивния живот ще дойде след като си позволите достатъчно почивка.
Новата Луна е в дълбокия океан на чувствата. Тя ще понесе мечтите и въображение до неочаквани висоти. Важно е да не се оставяте на страховете от изява или на строгия Сатурн, който в близост до Новолунието, може да забави желанията ви.
Обичайно е да се разсеяни и замечтани, но се пазете от лъжи и измами, защото желанието да виждате доброто в хората ви прави твърде доверчиви.
Влиянието на водния знак може да ви направи по-сантиментални, плачливи и тревожни. Подходящо е да потърсите психологическа помощ, разбиращ приятел или да разсеете неприятните преживявания с музика, филм, медитация.
Въпреки импулсивността в разговорите, която Меркурий започва да внася, влизайки днес в Овен, време е да изгладите противоречията с половинката или роднините.
А тези, които още търсят любовта, е добре да се настроят за романтика и приятни срещи. Само внимавайте да не сте постоянно с розови очила и да попаднете на някой, който да нарани чувствата ви или да изпразни сметките ви.
Не се втурвайте към идеята за чиста любов, макар да нямате търпение да изпълните живота си със споделена радост. Вярвайте, че най-доброто ви предстои и се наслаждавайте на миговете, които ви приближават до мечтаното!