24.02 – Пълнолуние в Дева

Девата е знак, който ще ви насочи към практично планиране и детайлен анализ на важното в живота. Емоцията се противопоставя на разума, но с Меркурий в Риби борбата ще е доста натъжаваща. С лекота ще виждате най-малките подробности, които пречат на истинските дълбоки отношения с партньора. Вероятно трудностите ще изглеждат доста непреодолими и заедно с това ще търсите основата, върху която сте изградили връзката си.
Няма да е лесно да отклоните сигналите на нараненото си сърце, в опитите да бъдете разумни. Ще се лутате между това дали да оставяте добре познатото несъвършенство, за да гоните нови вълнуващи емоции. Но мнозина ще направят точно това. Особено ако от месеци или години откривате, че различията в емоционалните и материалните ви потребности нарастват.
Девата е критичен знак, който ще ви накара да бъдете безкомпромисни, ако решението за край и ново начало е на прага. Или приемате промяната или сте изхвърлени зад борда, без право да се качите обратно на кораба на съвместния ви живот.
За някои от вас идва време за трудни разговори и решения, които от другата страна ще изглеждат като отчаяна стъпка на човек, който не е наясно какво губи.

Луната, символ на грижата, приемането, чувствата и интуицията е в земният и практичен знак Дева, а срещу нея Слънцето, Меркурий и Сатурн – символи на егото, разума и отговорността са в знака на въображението и състраданието. Всички тези позиции на планетите правят ситуациите доста объркващи. Мечтата за щастие ще стъпват върху дълъг анализ по въпроса кое да надделее – потребността на сърцето или материалния комфорт. Подобни дилеми ще направят решенията или още по-трудни или твърде лесни, според вашите приоритети.
Разговорите и размислите по проблемите ще бъдат обвити в мъгла или изпълнени с объркани чувствата, което увеличава  безпокойството и разногласията. Бързата смяна от прекалена разумност в изблик на емоции ще изглежда прекалено странно.
Липсата на отговорно отношения към вълненията на човека до вас или упоритото отстояване на позицията ви съвсем ще охлади и малкото останало желание да продължите заедно.
Ако ви измъчва чувство на вина, потърсете помощ, за да не потъвате в илюзията за безизходица.
Девата е знак и на здравословния начин на живот. Време е да се погрижите не само за яснотата на чувствата и мислите си, но и за здравето на тялото си. Вземете мерки за намаления си имунитет или направете отлаганите профилактични прегледи. Освободете се от лоши навици, които пречат на здравето ви или използвайте някакъв метод за изчистване на организма. Промяната в храненето или по-активното движение, подкрепени от повече чистота в отношенията ще ви върнат доброто настроение. Не пропускайте да почистите и дома си.
Грижата за себе си, ще ви даде положителна енергия и шанс да продължите напред с лекота.