23.02 – Меркурий преминава в Риби

Днес работният ден ще бъде затруднен от желанието да се реете в мечти и фантазии. Бъдете внимателни, ако в последния ден преди Пълнолунието сте решили за започнете важни нови дейности, защото илюзиите и неясната оценка на реалността е повече, когато Меркурий е в знака Риби.
Планетата, управляваща разума и интелекта ще плува в дълбоките води на Нептун. Това може да удави всякакви практични основания и реални факти.
От друга страна, до 10-ти март мислите ви вероятно ще са повече фокусирани върху чувствата ви и творческите проблясъци, които ще ви пренасят в друга Вселена.
Знакът Риби усилва интуицията и помага на фантацията да се освободи от ограниченията, което дава свобода на ирационалното бягство от традиционния погледа към света.

 

Това е златен период за творците – писатели, музиканти, танцьори, художници и за всеки, който има поне мъничко талант. Дайте воля на своята чувствителна природа и създайте красота, която да изпълни душата ви с радост.
За съжаление, Меркурий в Риби може да направи и точно обратното – да се изгубите в идеите си и да изгубите вдъхновение, заедно с радостта от живота. Разочарованията и раните от миналото може да се завърнат отново по доста болезнен и обезсилващ начин. Тъгата и отчаянието, че светът не е съвършен ще са само плод на сегашните ви мисли. Ако такива мрачни настроения ви завладеят, потърсете красотата и освобождаване на чувствата ви чрез изкуствата – романтичен филм или музика, хубава книга с оптимистични мъдри мисли.
Ако сивотата на реалността ви кара да се оттеглите от хората и да бездействате, починете си, но потърсете какво други хора оценяват като ценно и значимо. А най-лесно е да се разходите и да се усмихнете на съвършенството от форма, цвят и аромат на първите кокичета.
Не оставайте дълго сами, а дайте шанс на някой, който търси топлина и разбиране, да ви сподели преживяванията си. Така в споделената тъга може да се роди прекрасно приятелство, което да излекува и двамата.
За влюбените е прекрасно време да достигнат с лекота до сърцето и съкровените желания на любимия човек. Споделянето ще е деликатно, нежно и с грижа за другия. Сега може и най-силните да разкрият по-меката си страна и да проявят повече емоционалност, отколкото досега.
Може да сте малко объркани от начина на комуникация и скритите неща, които научавате, но слушайте със сърцето си и проявете повече доброта.
Внимавайте в това преплитане на фантазия и реалност да не станете жертва на лъжци и мошеници. Разчитайте на интуицията си, но не се доверявайте, а проверявайте фактите.
Докато Меркурий е в Риби повече ще разбирате хората интуитивно, но може желанието ви за успех и любов да ви подведат.
Слушайте внимателно и търсете посланията, скрити зад думите и действията.
Най-добре да отложите вземането на важни решения с около три седмици.