27.01 – Уран излиза от ретроградност

и ще следва своя директен ход до 31 август.
Когато Уран се движи директно, а не ретроградно, светът е забързан и малко хаотичен. Но характерното за тази планета е това, че нищо не е така, както изглежда. Донякъде неговите аспекти със Юпитер и Марс са причина събитията да изглеждат така сякаш нещата се срутват, а никой не знае какво да се направи. Особено след като Плутон е в знака, който управлява Уран. Затова трябва да имате надежда и сила да не се предавате на страха от неочакваното в бъдеще. Уран носи непредвидимото, затова трябва да се насочите към себе си и да видите какво вие предлагате на света. Започнете от вашия малък свят, след това светът за двама, за трима и т.н. докато стигнете до приноса си за човечеството.

Това трябва да ви даде смелост и решителност да продължите напред и да се справите със преградите от изминалата година, които още ви отдалечават от усещането за нормално ежедневие.
Енергията на Уран е непредсказуема и може да бъде силна в крайностите – от разрушаващи до неочаквани пробиви в науката и техниката. Предстоящите критични аспекти ще ви поставят пред несигурност и точно тогава ще трябва да вземете важни решения за бъдещето. Промяната не винаги е лесна и по собствено желание, но винаги е необходима. И когато след време се обърнете назад ще разберете, че е било за ваше и общо добро. Най-лесно ще приемат изненадите онези, които са отворени за нови преживявания или са получили творческо вдъхновение.
Докато Юпитер е заедно с Уран в знака Телец, също допринасят за промени в най-различни сфери на живота – материални, финансови, любовни и творчески.
До средата на февруари Марс допълнително ще ускорява събитията.
Мястото на Уран в Телец ще ви накара да промените възприятията си за земен живот и удоволствия, за това да сте част от общности, как и къде живеете като среда – работа, жилище, природа. Той ще подкрепя нестандартното мислене и подхода към нещата, новите гледни точки с цел израстване и освобождаване от всичко, което е изживяло времето си.  Това ще засегне икономиката и селското стопанство, финансите, консуматорските навици, доходите, материалните притежания.
Не случайно продължава да търси път новата валута, използваща технологиите – парите са подвластни на Телец, а интернет и технологиите – на Уран. Възможно е в следващите години да има съществени промени в начина, по който използваме парите.
Телецът е знак и на храната и удоволствието от жиовта, затова все повече хора променят навиците си на хранене и взаимодействието с природата. Появяват се все повече нови начини за изследване на човешкия живот, с цел удължаане на живота и чистота на храната. Част от вниманието е насочено и към взаимодействията чрез интернет и социалните групи, които да променят отношенията между хората. А Водолей, в който вече е Плутон е знак, който е свързан с намирането на свобода, благотворителност, грижа за природата и толерантност към различните от нас.
Макар промяната да се случва бавно, тя е единственото сигурно нещо! Приемете я, за да усетите лекотата и ползата от новото.