25.01 – Пълнолуние в Лъв

Огнената енергия на най-слънчевия знак е покана да застанете в центъра на вниманието и да станете малко по-популярни.
Появява се чувство на увереност и желание да направите впечатление с надежда да получите възхищение. Пълнолунието в Лъв създава условия да се повеселите и да разнообразите социалните си контакти.
От друга страна знакът Лъв е управляван от Слънцето, което е центъра, около който се движат другите планети. Затова фокусът ще е основно върху вашите нужди от социализация, от внимание и осъзнаването на вашите истински цели.
Тайните, скрити в подсъзнанието и дълбоко заровените там страхове излизат на повърхността. Много подходящо е да използвате в следващите две седмици енергийни практики и медитации, за да преодолеете пречките създадени от неприятните ви преживявания.

Заедно с това Лъвът е покровител на всякакви творчески изяви, забавления и занимания, които по-често се предоставят на децата. Сега е момента да се отърсите от тежестта на зрелостта и да си позволите повече смях и радост в студените дни. На колкото и години да сте бой със снежни топки, правенето на снежен човек или снежен ангел са много освобождаващи дейности.
Дните след пълнолунието в Лъв ще ви напомнят, че животът трябва да е изпълнен с усмивки и радост. Затова озарете връзката си с някое действие, което може да е на пръв поглед детинско, но да разсмее човека до вас и да му се прииска да ви целуне, сякаш сте щурави тийнейджъри. Или пък направете така, че да покажете своята силна привързаност и искрено уважение и възхищение към партньора.
Със Слънце във Водолей и Луна в Лъв можете да освободите актьора в себе си и да разчупите сивотата и рутината в отношенията ви. Бъдете малко по-спонтанни и различни от това, което сте в ежедневието.
Лъвът управлява сърцето, а то е винаги символ на любов. Затова стоплете емоциите и заредете с жизненост вашето сърце, а защо не и на още някой.
Бъдете благородни като царя на животните и простете на онези, които са ви ограничавали или унизили. Опитайте и ще усетите как се освобождавате преди всичко вие от тежестта на мрачните спомени.