15.01 – Меркурий преминава в Козирог

След пътуването в оптимистичния и свободолюбив Стрелец, планетата на общуването Меркурий преминава в земния знак Козирог. Той ще внесе повече практичност, реализъм и зрялост в мислите и комуникациите.
Меркурий ще се задържи в този строг и дисциплиниращ знак до 5 февруари.
Докато е в знака Козирог, управялван от Сатурн, всичко, свързано с комуникации, документи, писане и говорене ще е подложено на известно ограничение, забавяне, изчакване и практичен анализ.
Възможно е да забележите хладност и сдържаност в отношенията. Липсата на гореща емоционалност обаче не означава, че човекът се отдръпва. Докато се притеснявате за промяната в неговото поведение, партньорът ви може да е зает с обмислянето на своите възможности и дали да избере трайно бъдеще с вас.
Разговорите ще са предимно в практични сфери и ориентирани към големи и разумни планове за новата година. Пишете, обсъждайте и мислете за това, което ви изглежда надеждно, стабилно, жизнеутвърждаващо и дълготрайно. Може да ви се струва, че ви липсва емоция в плановете, но сега е по-подходящо да сложите основите за месеци и дори години напред.
Не притискате околните да ви отговарят веднага на желанията.

Козирогът не обича да го пришпорват, особено за важните и скъпите неща. Прекаленото количество информация, която ви затрупва изведнъж, може да ви накара да се отдръпнете, за да проучите възможностите.
Сатурн е кармичния учител и управлявайки Козирог той ще ви постави пред уреждането на правни въпроси, документи от съдебни дела или от държавни институции. Желателно е да проявите дисциплина и упоритост в заниманията си, защото в противен случай всяко малодушие или лентяйство ще ви струва скъпо.
Слънцето, Марс и Меркурий в Козирог изискват да погледнете сериозно на инициативите си и да подходите мъдро към новите си начинания и плановете за годината. Хубавият аспект с Юпитер ще внесе известен оптимизъм и надежда за по-добро бъдеще, включително и финансово.
Възможно е хората със зодия или асцендент Козирог, Овен, Рак и Везни да се почувстват притиснати от обстоятелствата да говорят, да пишат или да се справят с документи, което не е от най-любимите им занимания. Но не отлагайте във времето тези ангажименти, защото сега имате силите и търпението да се справите с трудностите и препятствията.
Действайте премерено, хладнокръвно и справедливо, за да просперирате през годината.
Някои от вас може да се сдобият с имот или да направят първи крачки към него.