02.01 – Меркурий излиза от ретроградност

Планетата на ума и комуникациите ви извежда от пътуването в миналото, след като ви даде три седмици преди новата година да се върнете дни и години назад.
Време е да погледнете напред, излекували минали емоции и рани. Преминете границите на своите страхове, причини да отлагате и да играете на сигурно. Отворете сърцето си за мечтите, които са изплували през последните дни на 2023 година. Дайте светлина на онова усмихнато дете и дръзновен тийнейджър, които искаха да откриват нови неща и да преобърнат света. Поемете своята отговорност за собственото си щастие и послушайте молбата на сърцето си. Поговорете с по-младото си Аз и го послушайте, когато ви казва какво го прави щастливо и свободно.
Колкото и зрели и сериозни да сте станали, осъзнайте, че няма нужда да носите на гърба си цялото семейство или хората, с които работите. Спомням си думите на една жена, на възрастта на майка ми, която в началото на трудовия ми път каза: „От работа само гърбав се става“. Ако сте усетили огромна умора вместо радост от празниците, замислете се какво правите с живота си, със себе си  и започнете промяната най-скоро.

Игривият и непостоянен Меркурий вероятно ви е приложил някои от своите трикове, да направи дните ви по-сложни. Дано изненадите са били приятни или поне са донесли обновление. Ако сте понесли трудно неговите номера, помислете дали вашето взаимодействие с околната среда – материална и хора, е твърде напрегнато. Всяко нещо, което е било поразено от ретроградния Меркурий, ви показва как отлагате неизбежната промяна. Приемете предизвикателствата и осъзнато започнете стъпка по стъпка да се освобождавате от ненужни отношения и обвързаности с работа, познати, материални нужди. Неспазени уговорки, закъснели обаждания, провалени договори и срещи ще ви посочат къде прекалено много влагате енергия, която не помага, а пречи нещата да се случат така, както е най-добре за вас. Само си позволете да предположите, че има и други важни неща.
Меркурий ви даде време и да помълчите, да преглътнете недоволството и разочарованието. Но тъгата само ще ви умори. Представете си как се издигате над всички несгоди и прекрачвате купчината сивота и пепел от миналото, за да тръгнете към светлината на по-упешен и смислен живот, който да изпълва сърцето и ума ви с радост.