24.12 – Меркурий се връща в Стрелец

От началото на декември Меркурий в Козирог ви помагаше да се справите с всички задачи в края на годината. Той ви даде подреденост, делови тон и упоритост да приключите досадните задължения, които се струпват накрая.
Сега отново се връща във веселия и освободен Стрелец, за да създаде празнично настроение на Коледа и в началото на 2024 година..
Това разположение ще внесе повече свобода и независимост в начина ви на мислене. По-лесно ще бъде да се запознавате с нови хора или да общувате с близки и познати, сякаш не сте разделяли за дълго.
Внимавайте, защото другата страна на тази свобода е да казвате импулсивно и спонтанно каквото мислите. Шегите ви може да са добронамерени, но казаното може сериозно да обиди или разочарова човека до вас.
Вашите интереси и търсенето на знания  и информация ще е толкова разнообразно, че ще ви е интересно да правите много неща. Внимавайте да не досаждате с прекалено философстване на интелектуални теми, с морални проповеди и откровения към другите.

Щом Меркурий излезе от ретроградност на 2-ри януари е подходящо да започнете или планирате обучение или пътуване, за да опознаете повече света и себе си.
Възползвайте се до средата на януари от възможностите да очаровате някого със своите широки знания, оптимистични възгледи, умения на танцьор или смелост в екстремни спортове.
Дайте свобода на плановете за бъдещето, в които освен заразителен оптимизъм е добре да вложите практичност. Споделяйте и търсете повече хора да подкрепят идеите ви. Опитайте нещо ново, което да ви изведе от сивата зона на ежедневието и лъжливия комфорт. Забавлявайте се, без да досаждате на другите, които не са толкова енергични.