06.12 – НЕПТУН излиза от ретроградност

От 30 юни до днес ретроградният Нептун ви пусна в дълбокото, за да преосмислите начина си на живот. Това вероятно ви е донесло не малко мигове на самота и самоанализ. Някои от вас може да са проявили неочакван интерес към психологията, мистериите и връзката с Вселената. Други може да са тъгували по изгубени чувства и връзки, търсейки причините за съдбата си. А трети – да са живели в заблуда, която е време да отхвърлят.
В края на ретроградния период на бога на морските дълбини може да забележите, че сте осъзнали и изчистили сериозни кармични грешки от миналото. Ако сте пропуснали този шанс, до началото на юли 2024 г. може да срещнете трудности, заради следването на неподходящите за вас модели на поведение и мислене.

Можете да се разсеете, изразявайки емоциите си чрез рисуване, писане на писмо до липсващия любим или да поплачите за несбъднатата любов, гледайки романтичен филм или слушайки сърцераздирателни балади. Потърсете утеха в занимания като йога, медитации или някоя друга духовна практика. Това ще даде лекота на мислите ви и ще засили интуицията ви.
Нептун е безценен помощник на фантазията. Потопете се в някой романтичен филм и с усмивка, вместо с тъга си помечтайте за прекрасни отношения. Оставете въображението ви да лети, особено ако имате връзка, която е придобила сивотата на ежедневието.  
Оставяйте понякога нежността и загрижеността да ви водят в суровия свят, защото любовта и обичта създават истинския смисъл на човещината.
Да гледате с розови очила не е много полезно в земния ни свят, изпълнен с алчни и нахални хора, които търсят лесни и нечестни начини да забогатеят.
Но Нептун ви помага да проявите и най-доброто от себе си, като състрадание, безкористна помощ и разбиране на чувствата и болките на хората.
Внимавайте в следващата половин година за заблуди и илюзии, които ви правят лесна мишена за измамници и манипулатори. Особено сега около празничните изкушения за пазаруване на малки и големи подаръци.
Постарайте се да не посягате често към алкохол и успокоителни или развеселяващи субстанции.