27.11 – Пълнолуние в Близнаци

Пълнолунието в Близнаци ще донесе много информация, която досега не сте имали. Благодарение на това, че Меркурий (планетата на комуникацията) се намира в отворения към света Стрелец, ще бъдете по-склонни да споделяте мислите и вижданията си по всякакви теми.
Поставянето на въпроси, представянето на идеи или общуването с непознати е много по-лесно през това време. Но тъй като енергията на Близнаци понякога е малко нестабилна, някои от вас може да се затруднят да следват промените.
Поради връзката на знака Близнаци с отношенията ви с братя и сестри, съученици, близки приятели и роднини, Пълнолунието ще ви върне към спомените за тях. Обадете се на близките и приятелите си, което е част от смисъла и на наближаващите празници в края на годината.

Отделете малко повече внимание на общуването в семейството и използвайте веселата словоохотливост на знака Близнаци, за да изгладите всякакви ръбове преди да се съберете по Коледа.
Пълнолунието акцентира върху връзката ви с рода, родното място и хората, с които сте израснали. И докато  Слънцето е в Стрелец, което предполага по-оптимистичен поглед за собственото бъдеще, създайте си по-светла нагласа за досегашните отношения.
Някои от вас може да срещнат по-сериозни затруднения в емоционален план, защото Пълнолунието прави труден аспект със Сатурн. Той създава ограничения и забавяния. Понеже е в знака на емоциите Риби, внимавайте да не нараните с думите си хората. Пълнолунието в Близнаци ще ви подтиква да говорите бързо и да казвате много, дори и да не сте напълно сигурни. В желанието да бъдете откровени и да изясните нещата между вас, може да направите бездната по-голяма и да накарате другия да се отдръпне още повече.
Заедно с това, близостта на Слънцето до Марс и срещуположната на тях Луна създават условия емоциите да ескалират и да водите словесна битка. Знакът Близнаци поставя различните възгледи и намерения под светлината на прожекторите, но инатът и желанието за победа не са добри съветници за постигане на разбирателство. Ако Марс ви повлияе повече, не е изключено да нараните дълбоко партньора или близките си. А знаете поговорката :Казана дума, хвърлен камък“. Думите тежат и се помнят понякога повече от действията.
Колкото и да е трудно под това влияние на общителните Стрелец и Близнаци, контролирайте дори шегите си. Те неизменно носят истина и хората усещат, че ги критикувате с усмивка.
За да преминете по-леко през влиянието на това Пълнолуние, организирайте си кратки разходки в снега, събирания с танци и игри, весели пътувания с приятели или семейството. Избягвайте откровенията, за да не провалите настроението.
Внимавайте и с разточителството и удоволствия, защото Слънцето в Стрелец и Луната в Близнаци ще ви направят прекалено щедри в приказките, обещанията и харченето. Но ако можете да си го позволите, изживейте свободата да правиш каквото те радва.
Периодът е добър за завършване на творчески проекти, свързани със словото – писмено и говоримо, да учите за изпити, да проучвате информация, за бъдещите си планове.
Постарайте се да не разкривате тайни, които са ви доверил. Това няма да ви спечели нови приятели Общувайте, но не споделяйте прекалено и за себе си.
В разговорите с непознати се пазете от внушения и опити да ви привлекат към кауза, която изглежда прекалено привлекателна. Възможно е да някой да се възползва от нуждата ви от престиж, власт и богатство и да ви въвлече в нещо нереално.
Пълнолунието прави и интересен аспект с планетата на трансформациите Плутон, която ви приканва да си създадете нов образ пред семейството, в работата, сред приятелите или в социалните медии.