11.11 – МЕРКУРИЙ преминава в СТРЕЛЕЦ

Той ще внесе повече свобода и независимост в начина ви на мислене. Другата страна на тази свобода е да казвате импулсивно и спонтанно каквото мислите. Шегите ви може да са добронамерени, но отсреща казано да бъде посрещнато като критика. Вероятно няма и да забележите как сте засегнали човека, защото едва ли ще получите коментар. Но казаното от вас може сериозно да го обиди или разочарова.
Вашите интереси и търсенето на знания  и информация ще е толкова разнообразно, че ще ви е трудно да се концентрирате. В резултат ще разпилявате своята ментална сила. Затова до средата на декември ще са нужни усилия, за да впрегнете ума си да работи само в една посока. Успеете ли да го постигнете, резултатът ще ви хареса.
Периодът е подходящ за учене, особено за студентите и гимназистите. Интересът към всякакви знания за света и глобалните теми ще нарасне.
Внимавайте само да не досаждате с прекалено философстване на интелектуални теми, с морални проповеди и прекалена педантичност към писането, говоренето и знанията на другите.

Времето е подходящо за пътешествия, които ще ви обогатят със знания и полезна информация, но и с много хубави преживявания.
Възползвайте се от този период да очаровате някого със своите широки знания и оптимистични възгледи.
Дайте свобода на плановете за бъдещето, в които освен заразителен оптимизъм е добре да вложите детайлен план. Споделяйте и търсете повече хора да подкрепят идеите ви.