08.10 – Марс и Плутон – напрежение

Марс и Плутон бяха в това разположение на 1-ви юли миналата година, а през 2020 г., когато COVID промени всеки човек и света, този аспект се случи три пъти. Не беше случайно, че се прояви тогава и остави своя отпечатък, както на лично, така и на колективно ниво.
Марс и Плутон са планетите, които управляват знака на трансформациите Скорпион. Тяхната обща енергия започва да създава напрежение преди Марс, а след това Слънцето и Меркурий да влязат в знака Скорпион. А когато и Плутон излезе от ретроградност след два дни тази енергия ще нараства още.
Много бързо и рязко ще се сменят емоции, настроения и решения. Повишената раздразнителност изисква силна воля, за да запазите добрия тон и разбирателство.

При наличието на Марс в този аспект трябва да внимавате изключително много за инциденти на пътя. Дързостта и неразумното поведение създават опасни ситуации, Нужно е разбиране и толерантност към околните, но най-много да се пазите от сблъсъци и аварии.
Марс управлява бързите коли и мотори, режещите инструменти и огъня. Затова всяка силна емоция или рязко движение може да ви нарани физически или емоционално.
Властното влияние на Плутон ще накара някои хора да си повярват, че могат да управляват повече, отколкото реално им е възможно. Това надценяване ще създава конфликти и горещи спорове. Надскачането с думи лесно може да излезе извън контрол и да се превърне дори във физически сблъсък.
Правилото да се бори поне до 10 преди да изстреляте обидна дума, закана или да реагирате остро ще ви спаси от гнева на отсрещната страна. Аспектът между смелия и бърз Марс и властния и предвиждащ мислите и реакциите Плутон са опасна комбинация, която изисква овладяване на нервите и контрол над агресията.
Ако не ви се налага да пътувате, по-добре не тръгвайте на път, особено когато трафикът е натоварен. Избягвайте през следващата седмица места, на които се събират много хора. Във вскякави отношенията е за предпочитане да спазвате дистанция, по-голяма от обикновеното.
Обръщането на Плутон тази седмица в директен ход ще създаде още по-мощна енергия и силни страсти. Недоволството, гневът и манипулациите ще се появяват като гръм от ясно небе.
За да трансформирате негативните преживявания се насочете към активен спорт, по-силови тренировки или физически труд. Ще бъдете особено успешни, ако насочите волята си към това да промените себе си и да направите съществени преобразувания, за които досега нямате сила и мотивация.
Марс и Плутон могат да създадат буря от чувства. Вероятно ще виждате колко много имате да променяте с партньора, семейството и в работата. Важно е да не се поддавате на обвинения и на чувството за вина. Дори да ви се струва, че стигате дъното, не се страхувайте, а го приемете като възможност да се оттласнете от него, за да започнете нещо ново. Позволете на страстите, които кипят във вас да излязат преди да ви разрушат. Не се поддавайте на натиска и предизвикателствата да се борите с другите. Използвайте енергията си да разнищите проблема в дълбочина, вместо да се разпилявате. Само така ще стигнете до разумно и подходящо решение.
За силните и уверените предстои седмица на успехи и бързи победи. Но тези, които не умеят да проявяват толерантност, а са безмилостни, ревниви и фалшиви, скоро ще получат сурово наказание за своето поведение.