29.08 – Уран става ретрограден

Уран е седмата ретроградна планета, която променя влиянието си върху вас. Тя е планетата на промяната, революцията и иновациите. Уран подтиква към освобождаване от всичко, което ви пречи да проявите истинската си същност. Неговата енергия създава бунт срещу ограниченията и границите на творчеството. Уран създава неочаквани ситуации, принуждавайки ви да мислите по-различно от нормалното.
Планетата будител носи изненади – за добро или лошо – и насърчава иновациите, технологиите, науката. Той поставя под въпрос познатото, тласкайки ви към промяната.
Когато е ретрограден, неговата електрическа и променяща енергия относително се укротява.
Вместо към външната промяна, фокусът се насочва към бунта вътре във вас.

Почти до края на януари 2024 година имате време да преосмислите житейските си цели – подходящ партньор, професионални стремежи, свързаността с другите.
Уран е ретрограден в Телец, който е знак на стабилност, финанси, изобилие и последователност. Затова ще ви връща към рамките, които си поставяте в материален и творчески план. Ще ви сблъсква с  рутината или навиците в областите, в които трябва да раздвижите нещата.
Припомнете си в края на миналата година дали сте взели важни решения, които са променили живота ви. Какви граници сте си поставили след това и дали още ще можете да поддържате ограниченията на свободата си.
Ретроградният Уран може да облекчи емоциите около неочакваните промени, които може да са се развили от началото на годината. Възможно е да се появи яснота какво ви прави несигурни или с вързани ръце. В следващите пет месеца може да придобиете малко повече увереност как и кога да премахнете собствените си ограничения и да разчупите модела, който следвате разумно, но не ви прави щастливи.
Не се тревожете, когато Уран разтърси живота ви. Той винаги има причина да ви събуди, да ви извади от блатото на скуката и да ви освободи от всичко, което ви блокира. Дори и ретрограден, Уран запазва своята природа да променя позицията ви, за да видите нещата по нов начин.