22.08 – Меркурий става ретрограден в Дева

Утре, когато Слънцето преминава в знака Дева Меркурий става ретрограден до 15 септември. В Дева се намира и смелият Марс, който ще ви насочи към реална оценка на вашето място в света и как се борите за себе си.
Макар Слънцето да напуска огнения знак Лъв, критичните моменти, които предстоят могат да бъдат доста горещи.
Меркурий е петата ретроградна планета и заедно с ретроградната Венера ще ви изяснят какво наистина ви е ценно. До края на техните ретроградности можете да направите сериозна оценка на отношенията, в които живеете. Това се отнася както за личния ви живот, така и за професионалните партньорства.

Време е да подредите мислите и емоциите си, за да видите реалността.
Слънцето, Меркурий и Марс в практичната, разумна, интелигентна и земна Дева ще ви поднесат дребните камъчета, които дори да преобърнат колата, ще ви насочат в нова посока. В Дева Меркурий ще ви помогне да бъдете по-наблюдателни и аналитични. Но желанието да споделяте мислите си няма да е голямо. Нуждата да сте кратки и точни може да направи общуването по-хладно и да останете неразбрани. Затова внимавайте какво пишете и казвате. Не бързайте и проверявайте дали точно този е човека, на когото трябва да изпратите информацията.
Не забравяйте, че ретроградният Меркурий пречи на точните графици, променят се уговорки, губят се документи и информация. Проблемите с телефони, компютри и друга техника са част от стреса, който предстои. Затова създавайте си резервен план и бъдете по-организирани, както знакът Дева изисква.
До края на август Луната нараства и можете да сложите ред в отношенията с човека до вас, роднините и приятелите. Вероятно ще отхвърлите онези, които не ви помагат да се развивате в най-желаната за вас посока. Отложени или забравени обучения ще се появят отново, в ума ви, за да ви напомнят какво сте искали да постигнете – материално, професионално, интелектуално.