04.05 – Венера и Нептун – объркани връзки

Странните погледи на околните биха ви накарали да се съмнявате в себе си и в начина, по който се представяте или изглеждате. Тяхното неодобрение ще задълбочи вашата несигурност, ако е съществувала и преди това. Чувството на съмнение, че сте това, което трябва може да затрудни и отношенията ви. Ще бъде необичайно да започнете да се оправдавате и опитите да поправите изкривените възприятия на другите едва ли ще има успех. Съмненията, създадени в разговорите само ще задълбочат проблемите. Важно е бързо да излизате от мрачните мисли и да не вземате важни решения, защото илюзиите вземат връх в ума ви.
Усещането за разочарование в любовта или по отношение на финансите ще е в засилени сиви и черни краски, което не е точната истина за ситуацията.

Възможно някои от вас да си създадат изкривен образ за партньора. Тенденция към прекалено идеализиране на романтичните преживявания или игнориране на очевидните недостатъци, които са ясни за околните, са еднакво опасни. И двете ситуации ви сблъскват с разочарования, макар едната да е с днешна дата, а за другата – малко по-нататък. Идеалистите в любовта или по отношение на финансите рискуват някой да се възползва от тях и да се превърнат в жертва на нечии интереси.
Ако връзката ви се основава на взаимно разбиране и доверие, може да се насладите на прекрасни мигове в романтика или творчески изяви. Но ако отношенията ви не са от най-гладките, въпросите за доверието ще се превърнат в проблем. Всеки опит да намерите чувствени и нежни отношения другаде ще бъде разкрито и повод всеки да продължи пътя си свободен от досегашните ангажименти. Опитите да започнете тайна връзка сега са обречени на неуспех.
Повишената нужда от нежност и обич ще ви накара да ги търсите независимо от последиците. Объркващото влияние на Нептун прави неподходящ момента да предложите по-сериозно обвързване.
Меланхоличното настроени може да провали идеите за купон или да го превърне в пиянски спомени за прекрасното минало. Податливите на депресии или зависимости трябва да внимават, защото има риск от предозиране, отравяне и прекалено отчаяние
Пазете се от желание да помагате, особено на непознати, защото това е прекрасно време за всякакви измамници.