20.04 – ВТОРО НОВОЛУНИЕ в ОВЕН и Пълно Слънчево затъмнение

Отново е новолуние в огнения знак Овен. Той дава сила и смелост да следвате мечтите си. Отново ви мотивира за действие, активност и страст във всичко което правите в живота си.
Пълното Слънчево затъмнение ще ви подтиква да се вгледате по-дълбоко във вашите основания за действие и основните качества, които имате и проявявате.
До лунното затъмнение на 5 май имате благодатно време за нови начинания. Въпреки ретроградния  Меркурий, който започва веднага в деня след новолунието, много от вас имат шанс да стартират успешно своите идеи. Това важи най-вече за тези, които имат ретрограден Меркурий в рождената си карта. Същото се отнася и ако идеите ви за промяна отлежават отдавна. Време е да излязат на светло и да проявите своята истинска същност без страх и притеснения.

Направете решителната крачка към сцената на своя живот и заявете на какво сте способни.
Слънчевото затъмнение ще влияе дори до 14 октомври, когато е следващото слънчево затъмнение. То ще постави под въпрос всичко, свързано с миналото. Хора, събития, мисли и емоции от миналото може да се появят отново, за да осъзнаете тяхното значение за сегашния ви живот. В резултат или ще започнете нещата отначало или ще ги доизживеете и приключите окончателно.
Всички тези обстоятелства ви събуждат за нов живот, като изискват да обновите навиците, поведението и вярванията си или да създайте нови, които да ви водят напред.
Пълното слънчево затъмнение, макар невидимо за България, ще хвърли сянка и върху същността ви. Ще ви насочи към преосмисляне на вашата невидима сила, интуицията и нуждата от съвършенство.
Вероятно ще се чувствате малко сами и тъжни от това, което ви заобикаля. Възможно е да има натиск от различни страни, от хора, които по някакъв начин управляват мислите и действията ви. Плутон, който прави труден аспект с новолунието, може да напомни за страхове и трудни емоционални моменти. Той е способен да превръща малките заплахи в големи, затова ще е много важно да сте уверени във вътрешния си глас и да му се доверявате. Това е изпитание да проверите доколко сте изградили здрави основи за съществуването си и доколко другите имат власт над вашите решения. Необходимо е да осъзнаете дали е останало със вас желание да помагате на другите, дали ви е останала любов и състрадателност, които да подкрепят връзката ви с хората и да дава смисъл на деня ви. Помислете за желанието ви да управлявате, да контролирате и да подчинявате и помнете, че на върха винаги си сам.
Темата за лидерството и  инициативите ще присъства и в отношенията ви. В разговорите с партньора или в семейството ще има и теми за материалните ценности и кой как допринася за комфорта на другия. Близостта на Меркурий и Уран може да създаде доста обтегнати ситуации при обсъждане на съвместния ви живот. Време е да осъзнаете страховете, принудата и нуждата ви да контролирате другите. Това ще ви помогне да решите дали да останете там където сте, дали да промените себе си или ситуацията или да излезете, за да търсите някой, който да ви даде свободата да бъдете изцяло себе си.
Натискът на Плутон върху Новолунието може да ви постави в напълно непозната ситуация или отношения. Това ще ви разкрива в дълбочина кои сте и на какво сте способни.
Повишената осъзнатост и по-пълното опознаване на вашето подсъзнание ще помогне да се справите със страхове, мании и пристрастявания. Много от тях може да са свързани с нуждата да контролирате. Ако успеете поне малко да намалите контрола и да оставите нещата понякога просто да се случват без ваша намеса, ще успеете най-накрая да се отпуснете и да се почувствате по-малко застрашени. Вярвайте, че правите най-доброто, на което сте способни, за да градите вашето бъдеще,.
Това пълно слънчево затъмнение е много подходящо начало за замесване на лошите навици и разрушителните отношения с нещо ново. Плутон управлява трансформациите, което подсилва възможността за промяна.  Използвайте предстоящите седмици и месеци до октомври, за да изплувате от дълбините на болката и страданието и да видите светлината напред.
Възможни са неочаквани вдъхновения и идеи за творческа и артистична работа.
Доверието в себе си ще ви помогне да превърнете малките стъпки в голям успех!