04.04 – Меркурий преминава в Телец

Меркурий преминава в знака на парите, земните удоволствия и разумните вложения. Мисленето забавя лудия си ритъм, който преживяхте докато Меркурий беше в знака Овен.  Сега ще можете по-спокойно и методично да огледате и анализирате купищата идеи, които минаха през ума ви напоследък.
Обърнете внимание дали всичките ви сетива и изисквания са задоволени, докато преглеждате идеите за промяна. Вече имате условия да изграждате внимателно впечатленията си без да бързате и да се хвърляте през глава, за да не изпуснете шанса си. Ще усетите, че мислите и темпото на говорене се забавят. Така ще успявате да използвате повече дипломация и мъдрост и да наблегнете на ползите от решенията, които обсъждате. Общуването ще ви носи повече удоволствие и изгода, отколкото предишните разговори, които често водеха до сблъсъци. 

Възползвайте се до средата на юни от шанса да създавате трайни и удовлетворяващи отношения. Можете да сключите изгодни договори. Хората в сферата на търговията, имотите и изкуствата имат възможност да постигнат по-добри финансови резултати.
Вероятно ще усетите как се променя нагласата ви при спорове и договаряния. Намеренията в общуването и от двете страни ще са за търсене на взаимна изгода и създаване на приятни отношения. Затова спокойно можете да проведете трудни разговори за разходи, големи покупки, повишение или имотни въпроси.
Чак до 12 юни имате време да огледате своите ценности и притежания. Разбирайте това и в реален и в метафоричен смисъл.
Меркурий в Телец насочва към земни, практични и материални теми, които да разгледате от всички възможни ъгли, търсейки доказано вярна информация. Колкото и да усещате въздържаност към новото, ако откриете, че идеята си заслужава, едва ли ще я изоставите скоро. Вашата премереност и сдържаност ще създадат стабилна основа за това, към което се насочвате.
Подходящо е да започнете обучения, курсове, образование, което да ви носи реални ползи и комфорт в бъдеще.
Тези, които вече учат или пишат, могат да създадат доста приятни и успешни произведения. Те ще са добре обосновани и ще звучат прекрасно. Възможно е процесът на създаването им да е по-бавен и дълъг, но затова пък резултатът ще е траен и удовлетворяващ за вас и околните.
Там, където Меркурий преминава във вашата натална карта, ще ви покаже областта от живота, в която ще се увеличи комуникацията, мисленето или ученето. Там са възможни и подписване на документи, които да ви донесат благополучие.