06.02 – Меркурий и Нептун – мечтателност

Днес вероятно ще ви е трудно да се настроите за активна работа. Ако не сте успели да си починете достатъчно, вероятно ще ви иска да останете на тихо и уютно място, за да поспите или да помечтаете за романтика или красиви преживявания.
Снегът донесе коледно настроение. А Меркурий и Нептун го допълват сякаш празничните вълнения предстоят. Това усилва желанието да се реете безгрижно, да забравите за ежедневните задължения и да мечтаете безкрай.
Затова денят е прекрасен за релаксация, творчество и духовни занимания. Разговорите са успокояващи и приятни. С думи можете да помогнете и дори да излекувате безпокойствата на някой, който споделя с вас.
Интуицията е много силна и можете чрез сънища, медитация и дори в случайни срещи най-неочаквано да откриете истини, прозрения или решения на трудна ситуация.

Насладете се на времето с хубава книга, романтичен филм, музика и танци.
Ако имате желание, непременно си позволете да проявите ваш талант, да си отделите време за нещо творческо.
Запишете мислите, които сякаш потичат като река в ума ви. Това може да е начало на нов проект или дори нова посока в живота ви.
Вероятно ще усещате малко тъга, че нямате време за всичко, което ви прави спокойни, щастливи и ви носи удовлетворение. Опитайте се да пренасочите тези мисли към нещо по-красиво. Мечтайте за бъдещето или говорете с някой, който да ви зареди с настроение. Отидете на театър или кино, общувайте с мили хора, слушайте музика, медитирайте.