22.12 – Слънцето преминава в Козирог

Минути преди да започне днешния магичен ден на шестте двойки – символ на дуалния ни земен свят, Слънцето премина в най-земния знак Козирог. Планетата, която го управлява е великия кармичен учител Сатурн. Неговото влияние върху времето ще забави препускащия ритъм, който предизвикваше Слънцето в Стрелец. Вниманието се насочва повече към земните, материални нужди на ежедневието и практичните дейности по организация на предстоящите празници. Стабилността и осигуряването на материалното съществуване, както и управлението на всяка дейност излизат на преден план.
Заедно с това мислите все повече ще се насочват към дома, родното място, родината, традициите.
Време е да се погрижите за семейството, родителите, децата,. Мнозина ще се върнат в родното си място, при роднините и приятелите от детството. Ще си спомнят откъде са тръгнали, на какво са ги научили хората от миналото им и какво е поставило основата на това, което са сега. Това пътуване към  корените и същността е много вероятно да направи всеки, ако не на живо, то поне в мислите си.

Правилата, структурите и оценката на постигнатото с труд и упоритост са теми на Козирога. Той ще ви накара да искате реални резултати, да осъзнаете кое е възможно и кое не, кое да следвате в установените рамки и да не преминавате границите и ограниченията. Под това влияние до 20 януари 2023 ще можете да работите за постигане на дългосрочна цел. Ще ви водят предимно чувството за отговорност, практичността и зачитането на закона и реда. Козирогът ще ви насочи към оценка на завършеното през изминалата годината, на която да стъпите, за да изградите успешно новата 2023 година.
Идва времето, вкоето да забавите темпото и да си дадете заслужена почивка, както и да покажете своята загриженост и уважение към по-възрастните, по-опитните, към учители, наставници и хората, които имат власт над вас по някакъв начин. Предстоящите празници са прекрасен повод да го направите по най-смирения и усмихнат начин.