20.12 – Юпитер отново преминава в Овен

Планетата на изобилието и оптимизма отново навлиза в смелия и дързък знак Овен, където беше от 10 май до 27 октомври.
Усещането за радост от живота и нуждата от движение ще се усилват, докато  планетата на разширението се придвижва в неспокойния и активен огнен знак. Отново идва време за страсти и предизвикателства.
Огънят в общуването, пътешествията и нуждата от знания и приключения ще направят животът ви по-пълноценен. Приливът на творчески идеи ще задвижи мощно двигателя на инициативата. Докато е в знака на индивидуалността, стремежите и инициативата, Юпитер ще ви вдъхновява за действие. Той ще ви даде оптимизъм и надеждата на прага на новата година. В много хора ще се появи вярата, че светът може да стане по-добро място и да бъде управлявано от по-честни и щедри хора.

Само че Овен е знак и на конфронтацията и конфликта, а Юпитер може да го разшири до световни размери, както вече видяхме. Заедно с това Сатурн във Водолей забавя процесите на обновяване и освобождаване. Кармичният учител все още поддържа изолацията и остарелите модели на мислене и поведение. А веселият Юпитер, който влиза в резкия тон на Овена може да стане доста саркастичен и да постави меч в раната, без да се интересува кого ще нарани или обиди.
Въпреки рисковете и хазартния темперамент на Юпитер в Овен, той ще събужда всички от колективния сън, от досегашните страхове и липса на енергия, за да ви изстреля напред по  личния ви път на развитие. Планетата на мъдростта ще съчетава знанията с индивидуалността и желанието за победа на Овен, за да ви вдъхновява да отстоявате своята гледна точка, да спрете да страдате и да започнете да творите. Настройте се да действате, да горите във всичко, което ви вълнува или стимулира.
Юпитер е планетата на изобилието, оптимизма и духовното израстване. Затова, ако той направи благоприятен аспект с вашите лични планети – Слънце, Луна, Меркурий, Марс, Венера или Асцендента, ще ви донесе разширяване и процъфтяване в съответната област от живота ви.
Поради натрупването на огнена енергия, поддържането на баланс и контрол на емоциите е много важно условие, за да се развият нещата по най-добрия сценарий. Прекалено оптимистичното настроение на Юпитер може да ви изкуши да прекалявате с удоволствията. Внимавайте с рисковете, които поемате, защото необоснованият оптимизъм често е на една крачка от глупостта. Увлечени от приключения и забавленията може да пропуснете благодатното време за стартиране на финансово или професионално развитие.
Време е да спрете да наблюдавате безучастно и да започнете да творите всеки ден от живота си.
Ако се чувствате не достатъчно пълноценни и не на мястото си, започнете да учите нещо ново или опитайте друга професия, която ви привлича.
Фокусирайте се върху действието и горенето във всичко, което ви вълнува или стимулира.