01.12 – Венера и Марс – страст

Богинята на любовта може доста да ви разгорещи под натиска на огнения Марс. Това може да се случи дори от няколко думи само, защото Марс е в знака на любопитството и активното общуване. Изпусната дума или твърде откровен намек обаче може да взривят ситуацията. Много малка искра може да ви подпали килимчето, на което досега мързеливо сте си лежали. Повишеното напрежение ще разбута стари недоразумения и недоволства. Само тези от вас, които имат стабилна връзка и имат опит с преминаването през кризи ще оцелеят. Другите е добре бързо да прехвърлят страстите си към по-приятни занимания, за да не спят в отделни легла след скандала. Всяка проява на егоизъм, лукавство или манипулация ще накарат партньора ви да се замисли сериозно дали да не излекува емоционалните си наранявания в компанията на по-мила и щедра личност.
Дори и да сте необвързани, повишената ви жажда за силни преживявания може да се окаже опасна и да бъдете привлечени от неподходящ за вас човек.
Ако не сте особено темпераментни, внимавайте да не станете жертва на агресивните около вас. Не позволявайте чуждите пламъци да ви наранят.

Напрежението в този или изминалите няколко дни може да бъде освободено с физически упражнения или творчески занимания, които да ви доставят удоволствие и да погалят нараненото ви его.
Потърсете компанията на приятели, с които да се забавлявате или  да поклюкарствате.
Фитнесът и танците са особено подходящи за разтоварване на огнената енергия.
Силният състезателен дух може да ви помогне да победите в спорта или бизнеса, стига да сте толерантни към съотборниците, партньорите и събеседниците си.