16.09 – Слънце и Нептун – заблуди

Дали ще бъдете объркани или ще излезете от някаква измамна ситуация зависи от това дали Слънцето ще повлияе повече или Нептун.
Нептун може да замъгли ясната ви преценка или да ви заблуди, че детайлите, който виждате имат точно този смисъл, който вашият ум приема.
Възможно е да попаднете на измамници, които да ви представят нещата в прекрасна и желана от вас светлина. А по-късно да разберете, че това няма нищо общо с действителността.
Не е необичайно под това влияние да сте по-разсеяни, да забравяте или да губите предмети и пари, което и без това е подсилено от ретроградния Меркурий. Опитвайте да се фокусирате само върху една дейност в определен момент, за да не се разпилявате, което да доведе до грешки.

Като добавим и грешките в комуникациите заради Меркурий, ситуациите могат да станат доста неприятни. Ако имате възможност, най-добре да се оттеглите на безопасно място, за да избегнете конфликти и да се отдадете на творчески занимания или почивка.
Друга страна на Нептун е да ви направи по-несигурни и да изгубите надежда, че това, което желаете е възможно. Егото ви може да пострада от вашето отчаяние или под натиска на конкуренцията или напористи хора.
Суровите реалности на живота ще се появяват и като подли хора и мошеници, които се опитват да ви продадат неща, от които не се нуждаете или дори не съществуват.
Някой може да се опита да се възползва от вашата доброта и състрадание, затова бъдете предпазливи при започване на нови връзки.
Отложете решенията и подписването на важни документи за нови професионални или лични отношения за някой следващ ден, когато разумът ви няма да е толкова силно обгърнат в мъглата на илюзиите.
Колкото повече имате нужда от разбиране и нежност, толкова сте по-уязвими да попаднете в плен на някой, който иска да ви управлява.
Не заглушавайте емоционалните си страдания с алкохол или упойващи вещества, защото сега тяхното влияние е много по-силно. Вместо това се погрижете за развитието на духа си или направете добро на някой, който знаете, че със сигурност има нужда.