09.09 – Утре Меркурий става ретрограден

Вероятно някои от вас вече са усетили влиянието на ретроградния Меркурий, което се свързва с комуникационни и технологични сривове, нервно безпокойство, закъснения при пътуване и изгубени вещи.
Този път ретроградният Меркурий е в знака Везни. Понеже управлява словото във всичките му проявления, очаквайте предизвикателни новини, но и понякога ограничения в изразяването на вашите мисли.
Много често ще ви спъват забавяния в средствата за комуникация и пътуване.
Поради аспекта с буйния Марс, до 02 октомври освен бърза мисъл, планетата на комуникациите ще донесе и импулсивност, прибързаност и прекалено говорене. Всичко това увеличава безпокойството и води до недоволство и спорове.

Възможно в страстта и спонтанността да ви отвори очите за друга перспектива и нови възможности. Но бъдете внимателни с оптимизма, за да не се увлечете в риск, който не е по силите ви.
Технологичните повреди и изгубените вещи също са част от по-изявените влияния на ретроградния Меркурий. Във Везни има вероятност това да са предмети, носещи красота или подарък от любимия човек или важни лични или професионални документи. Подобни ситуации могат да създадат трудности, както вкъщи, така и на работа.
Подготвяйте изявленията си пред хора по-старателно, внимавайте за детайлите и правете хартиени копия на документи, които са ценни.
Ако е възможно отложете важните решения за началото на октомври, особено ако рождения ви Меркурий не е ретрограден. Пазете, повече от обикновено, пари и документи.
Подходящо е да се върнете към обучение, което сте започнали или желали преди време.
Не е изключено хора и спомени от миналото, свързани с любов, лекари или юридически спорове да се появят неочаквано.