05.09 – Венера премина в Дева

Тук богинята на романтиката, удоволствието, изкуството, и красотата става по-организирана и земна в своите действия и желания.
Почти до края на месеца това ще ви накара да изразявате любовта си по малко по-практичен начин. Ще бъдете повече в услуга на своя любим човек и неговите интереси, работа, обучение. Ще се опитвате да му покажете своето отношение като помагате с разумни и организирани действия. Мисълта ви ще е насочена повече към ежедневните ви ангажименти като двойка. Емоционалната и показна страна на чувствата ви ще стане малко по кротка и ще имате нужда просто да сте до любимия човек. Любовта ще придобие повече смисъл и цел, защото знакът Дева е земен знак, който е чувствен, но и доста практичен.

За по-дългите връзки този месец може да бъде свързан с равносметка за това кое си струва и кое не. Известна критичност и самокритичност в отношенията биха донесли повече яснота накъде вървите и дали е заедно или само единият се грижи за другия и за общото бъдеще. Все пак внимавайте с критиките, защото доста аспекти през месеца носят напрежение, гняв и непредвидими драстични действия. Опитайте се преди да нападнете партньора си добре да огледате собственото си поведение и не го надценявайте. Вашата придирчивост и тревожност, особено за финанси може да разруши романтиката.
Ако сте самотни обаче, транзит на Венера в Дева не е най-доброто време да намери нова любов. Дева е знак на перфекционизма и търсенето с толкова високи изисквания и очаквания, че да намерите подходящата половинка може да се окаже „мисията невъзможна“. Венера в Дева е заета, будна, интелектуална и чувствителна към най-малките промени. Затова едва ли ще успеете да прикриете за чувствата си или съмнения за общото ви бъдеще. Много често мисленето няма да помага за запазване на емоциите и страстта в отношенията. Но вашият интелект и разумност ще бъдат по-впечатляващи от демонстрацията на физика или освободеност.
Освен за любовта Венера отговаря и за финансите. Докато тя е в знака Дева настъпва благоприятно време за тези, които трябва да внимават за детайлите във финансовите дела. Възможно е доста добре да промените разходите и да организирате приходите си през този месец. Или поне да свършите неща в тази посока, които чакат от известно време и вече ви притискат да действате.
Венера е и богиня на изкуствата. Затова хората, които се занимават с приложни изкуства или творбите им изискват мислене, писане, говорене ще усетят подем. И макар да са над нещата, свързани с организиране и финансиране, през този месец ще могат по-лесно да се справят в практичното в дейността и живота си.
Смесването на ум, сърце и щипка страст може да направи предстоящите ви дни по-вълнуващи от отминаващото лято.