06.06 – Меркурий и Сатурн – трудни комуникации

Седмицата започва с предизвикателен аспект между планетата на мисленето и комуникациите и повелителя на кармата Сатурн.
Вероятно някои от вас все още усещат затрудненията, които бяха по-осезаеми, докато Меркурий беше ретрограден. Макар да излиза от стационарност, връзката му с ретроградния Сатурн все още създава грешки и забавяния в срещите, обученията и комуникациите.
Не разчитайте на думите на другите и внимавайте със своите. Има голяма вероятно да кажете нещо грешно или неподходящо и да попаднете в неприятна ситуация. Разговорите за планове и идеи ще бъде затруднено поради негативното мислене и недоразуменията в комуникациите.
Отделете повече време за подготовка, ако ви предстоят важни решения и преговори. Потърсете професионален съвет, преди да подпишете договори и документи по бизнес или правни въпроси.

Влиянието на Сатурн върху ума  ще създава мрачни мисли, лоши новини или засилване на темата за самотата. По-лесно ще бъде да виждате най-лошата страна на всеки въпрос. Това може да има отрицателен ефект върху психическото ви благополучие. Затова се опитайте да не се отчайвате, а да вложите усилия, макар и бавно, да напредвате в това, което е важно за вас. Сатурн дава изпитания, прегради, задръжки, за да ви направи по-силни, ако удържите на трудностите.
Дори да усещате, че се създава известно разстояние между вас и останалите, не се притеснявайте, а го приемете като дар, който ви спасява от конфликти. За някои от вас може да настъпи дори раздяла с партньора или с близки хора, което сякаш отваря пропаст пред вас. По-късно ще разберете, че не само е било неизбежно, но дори необходимо за вашия напредък.
Добрата страна на тази комбинация на Сатурн и Меркурий е възможността да се справите с тежката умствена работа, докато сте изолирани или най-добре по собствено желание да действате  самостоятелно. Времето е подходящо за самоподготовка за изпити.
Работата с документи или съдебни дела, която досега ви е била неприятна можете да свършите сега. Обърнете внимание на детайлите, за да не стават грешки и дори може да научите нещо ново. Подгответе се да приключите с това, което пречи на вашата свобода и жизненост.