04.06 – САТУРН става ретрограден

Господарят на кармата започва ретроградното си движение и усилва последиците от вашите решения и поведение. За някои от вас идва времето да получите своя урок, а за други – да получат награда.
Тази година неговата кармичност се усилва от трудния аспект с ретроградния Меркурий и още някои войнствени влияния. Войните в ума и душата ви ще получат отклик отвън. Наблюдавайте как събиията ви изтласкват от места и отношения. Дори да не ви харесва, по-късно ще бъдете благодарни за посоката, в която са ви избутали. Независимо дали се променят професионални или лични отношения, време е да пораснете, да поемете своята отговорност за всичко, което ви се случва или да осъзнаете, че нищо не правите за своето развитие.
Сатурн е много тясно свързан с времето. Минало, настояще и бъдеще се размиват в едно. Увеличава се вероятността от ограничения и забавяния в мисленето, комуникациите, срещите, придвижването на документи, пътуванията.
Сатурн влияе върху властта, контрола, правилата и може да се наложи да ги преосмислите или да се опитате да ги пренапишете и реорганизирате. Това се отнася и за бизнес средата ви, но и са отношенията с личния партньор. Разпределянето на отговорностите няма да е особено лесно на фона на Марсовото и Юпитеровото движение в огнения Овен.

Имате почти пет месеца да се уверите какви задължения са по силите ви и какво не можете да влачите повече.Уроците, които ще научите през този период, може да са трудни, но ще бъдат ценни.
Усещането за тревожност, страх, срам или тъга може да се окаже твърде тежко. Макар да е болезнено ще трябва да признаете проблема и да съберете смелост да се справите. В противен случай обстоятелствата ще ви принудят да излезете от депресията или изолацията.
През следващите месеци затруднения  може да се появят поради неприятни новини, критика, ограничени виждания, подлост, лъжа и клевета. От друга усешането за отдалечаване един от друг, самотата и песимизма също може да се настанят в ежедневието ви въпреки настъпващото горещо лято, което очаквахте с нетърпение.
Тези от вас, които проявят търпение, дисциплина и упоритост на по-късен етап ще получат признание или награда.
Възможен е успех, включително и материален от занимания, които помагат на вашето духовно израстване и осъзнаване.