03.06 – Меркурий излиза от ретроградност

По тази причина вероятно вече усещате, че грешките и провалите в комуникациите намаляват.
До 13 юни Меркурий остава в знака на парите и земните удоволствия Телец. Мисленето е по-бавно и спокойно може да огледате и анализирате идеите, които изглеждат привлекателни и изгодни.
Обърнете внимание дали всичките ви сетива и изисквания са задоволени, докато преглеждате намеренията си.
В срещите ще успявате с повече дипломация и мъдрост да наблегнете на ползите от решенията, които обсъждате. Дори самото общуване ще ви носи повече удоволствие и изгода, отколкото преди.
Възползвайте се от подобрената комуникация, за да изгладите отношенията с хората около вас. Можете да сключите изгодни договори, особено ако сте в сферата на търговията, имотите и изкуствата.

Скоро ще усетите как се променя нагласата ви в спорове и при договаряния. Стилът на общуване и от двете страни ще е по-внимателен, в търсене на взаимна изгода и създаване на приятни отношения. Затова спокойно можете да проведете трудни разговори за разходи, големи покупки, повишение или имотни въпроси в семейството.
През следващите десет дни в подходящо да огледате своите ценности и притежания. Разбирайте това и в реален и в метафоричен смисъл. Ако човекът до вас удовлетворява най-важните ви потребности, не се ограничавайте и покажете колко държите на него. Комбинирайте романтиката с щедър подарък и повече забавления.
Меркурий в Телец насочва към земни, практични и материални теми, които да разгледате от всички възможни ъгли, търсейки доказано вярна информация. Колкото и да усещате въздържаност към новото, ако откриете, че идеята си заслужава, едва ли ще я изоставите скоро. Вашата премереност и сдържаност ще създадат стабилна основа за това, към което се насочвате.
Подходящо е да започнете обучения, курсове, образование, което да ви носи реални ползи и комфорт в бъдеще.
Тези, които вече учат или пишат, могат да създадат доста приятни и успешни произведения. Те ще са добре обосновани и ще звучат прекрасно. Възможно е процесът на създаването им да е по-бавен и дълъг, но затова пък резултатът ще е траен и удовлетворяващ за вас и околните.
Там, където Меркурий преминава във вашата натална карта, ще ви покаже сферата от живота, в който ще се увеличи комуникацията, мисленето или ученето. Там са възможни и подписване на документи, които да ви донесат благополучие.