28.05 – Венера преминава в Телец

Богинята на любовта, финансите и изкуствата навлиза в нейния знак, за да дари всеки от вас с нещичко, което да направи дните ви по-пълноценни.
Според мястото на Венера във вашия личен хороскоп можете да разберете в коя сфера от живота ви очаква повече комфорт, изобилие и удоволствия.
Венера се грижи за удоволствията, а Телецът е известен с упоритост, търпение и умения да се наслаждава на момента. С тяхна помощ ще можете да откриете или да си припомните какво истински ви привлича с естествената си красота и простота, в която се крие съвършенство. Предстои ви почти месец, през който да се наслаждавате на живота чрез всичките си сетива. Да опознавате физическия свят, като се фокусирате върху ползите и нуждите си може да ви приземи по спокоен и мъдър начин.

Венера в Телец предизвиква чувственост с настоящия момент и може да олекоти сметките ви поради неудържимото желание да притежава красивите неща. За някои това може да са по-малките като украшение, парфюм, нови възглавници. Но за други – влиянието й да стигне до изкушението за нова кухня, кола или дом.
Позволете на любовта да се прояви първо към вас и да се поглезите. И след това споделете веселото си и щедро настроение с близките до сърцето ви и приятелите. Доставете удоволствие на петте си сетива с вкус и лукс – красива гледка, музика, домашна храна и специална бутилка вино. Сега повече от всякога естествените неща ще бъдат оценени.
Не забравяйте и основното, с което свързваме богинята Венера – любовта и романтиката. Предстоящите седмици са прекрасно време за дълги вечери под звездите, спа почивка или романтично пътешествие. Телецът обича движението и да опознава света с всичко, до което може да се достигне. Но темпото трябва да бъде бавно, сякаш за да разтегли всяка минута и да запази удоволствието  колкото може по-дълго.
Докато Венера е в Телец предстоят вълнуващи моменти при близостта й с Уран – планетата на изненадите, връзките със Сатурн – планетата на кармата, Нептун – планетата на мечтите и романтиката и Плутон – планетата на прераждането и трансформацията.