16.05 – ПЪЛНОЛУНИЕ в СКОРПИОН

Пълнолунието в Скорпион и пълното лунното затъмнение създават напрежение и изостряне на емоциите. В допълнение трудните аспекти със Сатурн усложняват ситуациите и задълбочават страданията. Донякъде аспектите на Слънцето и Луната с Марс и Нептун придават мекота на някои преживявания.
Това пълнолуние създава условия по-задълбочено да погледнете на смисъла на съществуването си. Възможно да срещнете своите пропуски и негативни емоции, отразени в хората около вас. Вероятно вече усещате напрежението и натиска от шефове, родители, учители, държавни институции, съдебна система. Вашите пропуски, небрежност или безотговорност ще ви застигнат сега. Това ще постави пред вас решението дали да продължите в отношения, които ви носят предимно негативни преживявания.

Подобни състояния, подкрепени от повечко кураж и борбен дух могат да ви поставят в ситуация на лична или групова борба. Но какъвто и да е резултата, ще се наложи да поемете своята отговорност, да приемете или подредите правилата наново и да пораснете. Борбеният дух ще ви изпраща в ситуации, в които да търсите справедливост или осъзнаване на участниците в конфликта. Възможно е да останете разочаровани и обезсърчени.
Това Пълнолуние може да причини дълбока тъга, усещане за самота или емоционално страдание, което да навреди на здравето ви. Важно е навреме да спрете мислите и чувствата, които ви разболяват. Трансформирайте негативните усещания в позитивна нагласа, за да лекуват тялото. Ако ви е трудно да го направите, потърсете психолог или приятел, който има опит с излизане от психичната криза.
Сатурн може да причини забавяне, отлагане или закъснения на важни събития. За някои раздяла или загуба може да се преживеят с много по-силна скръб отколкото в друг момент. Влиянието на Луната в Скорпион тества устойчивостта ви на психични влияния, но има влияния, които ще ви помогнат да работите упорито, търпеливо и да преодолеете депресивните настроения.
Войната на духовно ниво  ще ви доведе до по-задълбочено разбиране на връзката между всяко действие и мисъл, които след време се завръщат към вас.
Конфликтите са неизбежни, както и завръщането към неприятни теми, хора, събития. Ако не поемете отговорността си в ролите, които изпълнявате в живота, ще задълбочите проблемите си с още вина, страх, параноя, горчивина и самосъжаление.
Състраданието, към което Нептун ви насочва ще помогне да споделите чувствата си и показвайки разбиране да изгладите противоречията. Внимавайте все пак да не изпадате в заблуди. Пазете се и от измамници, които напоследък са особено активни и изобретателни, включително във всички средства за комуникация.
Нептун и Марс, заедно с Пълнолунието насочват към битки срещу несправедливостта, насилствената свързаност с някого или пристрастяване. Използвайте засилената интуиция, за да разберете своите желания, които биха ви направили истински щастливи. Сега имате подкрепата на планетите да отстоявате своите морални и духовни идеали, творческите си намерения. Разполагате и с повече енергия и мотивация от Марс, за да се изправите срещу страховете, параноите, зависимостите и чувството за вина. Не пропускайте този период до края на месеца и дори до края на октомври, за да преборите мрака, който ви спира да се радвате пълноценно на всеки миг от живота си. Много е вероятно да откриете, че тайните и притесненията ви са плод на предишното ви Аз. Днес сте различни и смело можете да почистите минали негативности и да преминете на следващото стъпало на развитие.
За да преживеете по-леко това трудно Пълнолуние в Скорпион, отделяйте време само за себе си – за релакс, романтика, хубава книга или музика, за разходни сред природата. Погрижете се и за тялото и за ума и за сърцето си.
За някои от вас това може да е период на уникален синхрон с партньора и разбиране без думи. Все повече ще се засилва общителността, очарователното излъчване, с което да привлечете страстта и озаряващи емоции между вас.