10.05 – Меркурий става ретрограден

До 03 юни той ще създава комуникационни и технологични сривове, напрежение, хаос и разпиляност в мислите и действията. До края на месец май Меркурий е в знака Близнаци. Това ще постави на фокус начина, по който общувате с различните хора и информацията, която получавате и давате. Бъдете особено внимателни какво и на кого казвате или пишете. Объркванията ще са нещо обичайно за следващите три седмици. Не се хвърляйте твърде бързо в спорове и не се оставяйте да ви провокират.
Възможно е да ви потърсят хора от вашето близко и по-далечно минало. Някои от тях може да ви въздействат на доста дълбоко психологически и да ви накарат да анализирате емоции, страхове и събития, които сте предпочитали да забравите.

Но сега имате шанс да видите двете страни на предишните отношения и да се освободите от тежестта на мрачните преживявания.
Вероятно вече усещате как ви тегли към стари снимки, книги, музика, филм или дневник, в който са отразени емоциите ви. Може да бъде от полза да се пренесете назад във времето, за да видите колко сте се променили. Въпреки тъгата за отминалата свобода, спомнете си веселите моменти, трепета и как всичко преживяно е помогнало да опознаете своя свят.
Носталгичното настроение е добра почивка в иначе забързаното ежедневие и заливащата ви информация. Сега ще видите информация, на която сте повярвали, а е била лъжлива. Пазете се и от фалшиви предложения особено в интернет и по телефона. Проверявайте по-старателно имейлите и публикациите в социалните мрежи.
Избягвайте подписването на договори. Може да липсват важни подробности или предлаганото да е ненадеждно или измамно. През предстоящия месец има рискове при вземане на решения и преговори.
Възможни са закъснения и обърквания при пътувания и срещи. Ако отивате на пътешествие, уверете се, че колата ви е изправна и въпреки това бъдете нащрек за изненадващи повреди.
Тревожността и бързането могат да ви поставят в неприятната ситуация да изгубите вещи или да се повреди телефона, компютърната техника, колата и всичко, което съдържа електроника.
Все пак запазете веселяшкия дух на Меркурий в Близнаци и в каквато и каша да ви забърка приемете, че това е част от големия план нещо да си отиде, за да дойде по-добро или да научите важен урок.